SOM FORVENTET MOT HOP

Tirsdag 20.mars spilte JK kamp mot Hop i Kringlebotnhallen. Vi manglet Birte, men hun kunne nok ikke reddet oss uansett. Til det var forskjellen på de to lagene for stor. Spillemessig er det ikke så allverdens forskjell, men når det gjelder skyting er de i en helt annen klasse. De spiller oss nok ut av og til, men det er treffprosenten som imponerer. De har bl.a. elleve tre-poengere i kampen mot vår ene. Også på nærskudd er de oss langt overlegen. Der vi slenger i vei et dårlig skudd fra god posisjon er de mye mer konsentrerte og tekniske og setter poeng jevn og trutt med lav bomprosent.
Vi hadde ingen forhåpninger om poeng i denne kampen og det var heller aldri noen gang tvil om hvor seieren ville havne. Etter at vi hadde skutt åtte ganger og de fire, ledet de 9-0. Og det gir egentlig et greit bilde av resten av kampen også. Riktignok hang vi litt med i første periode til 11-8, men perioden endte så klart som 27-13. Andre periode ble omtrent identisk med første (28-12) slik av vi ved pause lå under 55-25.
Etter hvilen hang vi litt bedre med. Mulig det var de som slappet litt mer av, men vi velger å tro at det var vi som spilte litt bedre. I hvert fall gikk tredje periode ut med 30-21 til dem og fjerde og siste ble så jevn som 9-8. Det ga sluttresultat 94-54, for så vidt stygge sifre, men langt fra skremmende. Vi har et veldig ungt lag. Bare to av dem som spilte denne kampen er juniorspillere i år og fire av dem er ikke engang juniorspillere neste år, så disse har mange år foran seg og vil nok markere seg i årene som kommer.
Hop sitt lag har flere spillere som allerede har god erfaring fra EK. Laget har sine tre frontfigurer i Ida, Kristine og Stephanie J, men er ellers godt besatt på de resterende plassene. Det skal bli spennende å følge laget i junior-NM, der de så absolutt kan gå helt til topps.
Poenglisten for dem så slik ut: Ida Løvik 28, Kristine Sjaastad 25, Stephanie Johanessen 24, Stephanie Namtvedt 7, Marthe Karlstad 6, Marianne Mogstad og Aurora Selvik 2.
Hos oss var det Ane Z som toppet med sine 16. Deretter fulgte Aleksandra med 13, Ana Maria, Petra og Ragnhild alle med 6, Katrine 5 og Marte 2.
Dette var nest siste kamp for oss i årets JK-serie. Nå gjenstår bare kampen mot Ytrebygda kommende lørdag i Gimlehallen kl 13.15. Den er uten betydning for rekkefølgen. Ybbk står ubeseiret og vinner klart foran Hop som har to tap for Ybbk. På tredjeplass kommer gledelig nok Gimle/Kirkevoll etter close race med Loddefjord. Det står 1-1 i innbyrdes oppgjør mellom disse klubbene, men vi har bedre poengscore i disse kampene. Selv om kampen på lørdag er uten betydning håper vi at jentene mobiliserer og stiller sitt beste lag. Det kan trenges mot kretsmestrene Ytrebygda. Bilder fra kampen, tatt av Tore Z., finner du HER.