BASKETNIGHT FOR KIRKEVOLLJENTENE: INTERNCUP OG PIZZAKVELD!

Torsdag var det duket for ”basketnight” for Kirkevolls jenter 94 og 95. Tilsammen 18 jenter stilte. Først var det interncup og konkurranser , og her stilte fire lag med de fantasifulle navnene Plastic Fantastic (Maren, Malin OH, Malin E., Maria, Katinka) , Fiskekakene (Lene, Stine, Siri, Silje), Blåe Glatte Gateplakater (Signe, Amalie, Susanne, Oda) og Ibsens Ripsbusker OAB (Vilde, Malin SH, Tonje, Helene). Kampene var på 2x2.5 min, og det ble full spilt full serie. Etter mange jevne kamper og passelig med klaging på dommeren (som lot en del feil passere), gikk de de to beste lagene i grunnspillet så til finale, og her møttes Blåe glatte gateplakater og Fiskekakene. De blåe var ubeseiret i grunnspillet og vant også finalen med imponerende 7-1.

Vi hadde fått låne treningstiden til guttene, så innimellom ble det tid til konkurranser: Straffeskytingen (best av fem) ble vunnet av Malin OH og Signe (begge 4 treff), 3-poengkonkurransen ble vunnet av Malin SH og Signe, mens driblecupen ble vunnet av Amalie. To bumpoutkonkurranser ble vunnet av henholdsvis Maren G og Signe.

Etterpå bar det ned til Kvarten, til premieutdeling og basketfilm og spising pizza. Innimellom ble det også litt tid til høydepunkter fra NBA, streetbasket, Allen Iverson og Micheal Jordan, samt informasjon og diskusjon om sesongen. Malin SH, Lene og Signe fikk litt ekstra skryt for kjempegodt treningsoppmøte i høst, noe som har resultert i solid fremgang på banen for disse tre. Fra jentene sin side ble det tatt til orde for å rette en henvendelse til Chanel e.l. for å få på plass en sponsoravtale, som kan gi nye drakter og ”accessories”.

Dette er andre året med interncup og pizzakveld, og engasjementet var stort, selv i konkurranse med julekonsert for koret og forberedelse til prøve på skolen neste dag. Et uhøytidlig arrangement der det ble tapt og vunnet med samme sinn. Vi satser på gjentakelse neste år!

Jon
0 Comments

BASKET-NIGHT FOR JENTER-95 I NORDVIKEN!

Jenter-95 hadde basket & overnatting i Nordvik fredag 7. november. Tilsammen 10 jenter var med. Da gjengen ankom Nordvik skole begynte de å spille basketball i den sjokkerende lille gymsalen. Etter vi hadde spist begynte noen å synge Singstar, andre gikk ut en tur og noen slappet av, og noen fortsatte å spille basket. Da klokken ble elleve drov vi hjem til Silje. Det var god stemning når vi gjorde klar madrassene og pakket ut soveposene. Etter det satt vi for det meste og snakket og lo og spiste god mat. Alle var trøtt og sliten etter en lang kveld, siden vi ikke sovnet før fire om morgenen. Takk til Aina og Kristin for å ha laget en gøy og morsom kveld med overnatting til laget, spesielt Kristin (mor til Silje) som lå å hørte på oss hele natten.
Du finner flere bilder HER.
Signe
0 Comments

FØRSTE SEIER TIL 95-JENTENE!

Søndag var det duket for den femte kampen i serien for Kirkevoll jenter-95. Etter to jevne kamper på rad som begge tippet i motstandernes favør i siste periode, var det en revansjelysten gjeng som skulle prøve seg mot Bønes i Bøneshallen. Etter flere forfall i siste liten var det bare fem spillere som stilte til start: Signe, Hilde, Maria, Tonje og Silje. Alle så ut til å ha kommet seg etter ”basket-natten” i Nordvik fra fredag-lørdag (referat kommer seinere), der det var aktivitet frem til fire om natten.

Kirkevoll åpnet kampen best og førte i hele første omgang. Likevel var det en del bomskudd slik at selv om perioderesultatet ble 8-4 følte jentene at de hadde litt å gå på. I andre omgang merket jentene at de bare var fem; Marielle på Bønes slapp litt for lett igjennom og scoret 8 poeng, slik at til pause var stillingen 14-12 til Bønes. Skulle dette bli nok en jevn kamp som endte med tap? Nei - I tredje og fjerde periode to periode tok jentene seg kraftig i sammen og vant disse periodene henholdsvis 12-2 og 8-5, slik at sluttresultatet ble 32-21 til Kirkevoll. Det var kanskje noen som ikke trodde det var mulig, men nå er det altså bevist at jentene kan vinne.

På Kirkevoll scoret Signe 16 (med forstuet fot), Hilde 8, Tonje 6 ( inkludert en '3-poenger') og Maria 2. Hos Bønes scoret Marielle 16. Det som skilte denne kampen fra de to forrige var hardt arbeid i forsvar, på tross av at jentene ble slitne av å spille hele kampen uten å bytte. Her tok alle jentene et skikkelig tak. I tillegg, spesielt i første og andre periode, var det mer spill der alle på laget var involvert. Hilde scoret for eksempel halvparten av poengene i første halvdel. Ellers kan vi nevne Tonje som i denne kampen tok et godt steg fremover med ypperlig forsvarsspill og bedre ballkontroll i angrep.

I U-14 serien ser det ut til at det er 4-5 lag vi har muligheten til å slå, så det blir noen spennende kamper allerede i debutsesongen. Seieren i dag bør hjelp på selvtilliten til jenter som er vant til å tape og til å tape stort. Det var derfor en glad gjeng med jenter og foreldre som forlot Bøneshallen. Allerede neste kamp om to uker møter vi tøffere motstand – da venter Ulriken i Landåshallen.