NESTEN SEIER FOR U14-JENTENE!

I J-95 lagets tredje kamp var det søndag Frøya som var motstandere. Frøya vant sin første kamp 69-9 mot Bønes, så vi regnet med tøff motstand. Målet med kampen var derfor å score over 20 poeng for første gang, samt å få alle til å score. Av kjernespillerne manglet vi Tonje, som prioriterte semifinale i kretsserien i fotball for anledningen. Som i første kamp var vi derfor bare 5 spillere. Et par spillere utover det er enten nye, eller deltar bare en gang i blant på trening, og hadde derfor ikke lisensen i orden. Utover sesongen satser vi imidlertid på å få flere spilleklare (Sunniva, Malin, Silje, Helene, Ellinor og ikke minst Tonje). De som spilte var derfor Signe, Siri, Silje, Maria og Hilde.

Overraskende nok var det Kirkevoll som åpnet sterkest. Forsvarsarbeidet fungerte bra og laget klarte både å etablere angrep samt å sette poeng på rush. Etter første periode var derfor stillingen 12-6 til Kirkevoll. Andre periode fortsatte bra, men nå begynte jentene å bli slitne og dermed slippe inn noen lette poeng. Etter andre periode var stillingen 22-16, altså perioderesultat 10-10. I tredje ble Signe som til da hadde scoret de fleste poengene ”doblet” - det vil si dekket av to personer, og det Frøya nærmet seg enda mer. Etter tredje periode ledet Kirkevoll fremdels 30-29, og ivrige jenter øynet muligheten for en seier. I tredje periode spilte Frøya sterkt i forsvar, og med et par minutter igjen stod det 36-32 til Frøya. Kirkevoll satset på kontringer men fikk liten uttelling og Frøya vant dermed 40-32.

Etter kampen er det klart at med en eller to jenter til så kunne kampen tippet Kirkevoll sin vei. Frøya hadde et par innbyttere og var mye friskere enn tydelig slitne Kirkevolljenter på slutten. Imidlertid viste kampen at til tross for at det bare var tredje seriekamp noensinne for disse jentene, er de ikke langt unna seier, og det var en oppmuntring mot et lag som på papiret så langt sterkere ut enn oss. Strukturen i spillet var ikke så verst i dag, blant annet i personforsvar og i fast-break. Silje som ”kaptein” hadde ansvar for å sikre at alle vet hvem de passer på. Fremover gjelder det først og fremst å bedre teknikk i forbindelse med pasning, føring av ball og skudd.

På Kirkevoll scoret Signe 22, Siri 4, Hilde 4 og Maria 2.

Oppsummert var dette en god kamp av Kirkevoll, og som hjelper på selvtilliten før neste kamp der vi møter Hop 2, som vi antar ikke er fullt så gode som Frøya.

Jon

PS! Vi trenger noen som kan ta bilder på kampene. Ikke alltid lett for en engasjert trener på sidelinjen å huske på å ta bilder …