FØRSTE SEIER TIL 95-JENTENE!

Søndag var det duket for den femte kampen i serien for Kirkevoll jenter-95. Etter to jevne kamper på rad som begge tippet i motstandernes favør i siste periode, var det en revansjelysten gjeng som skulle prøve seg mot Bønes i Bøneshallen. Etter flere forfall i siste liten var det bare fem spillere som stilte til start: Signe, Hilde, Maria, Tonje og Silje. Alle så ut til å ha kommet seg etter ”basket-natten” i Nordvik fra fredag-lørdag (referat kommer seinere), der det var aktivitet frem til fire om natten.

Kirkevoll åpnet kampen best og førte i hele første omgang. Likevel var det en del bomskudd slik at selv om perioderesultatet ble 8-4 følte jentene at de hadde litt å gå på. I andre omgang merket jentene at de bare var fem; Marielle på Bønes slapp litt for lett igjennom og scoret 8 poeng, slik at til pause var stillingen 14-12 til Bønes. Skulle dette bli nok en jevn kamp som endte med tap? Nei - I tredje og fjerde periode to periode tok jentene seg kraftig i sammen og vant disse periodene henholdsvis 12-2 og 8-5, slik at sluttresultatet ble 32-21 til Kirkevoll. Det var kanskje noen som ikke trodde det var mulig, men nå er det altså bevist at jentene kan vinne.

På Kirkevoll scoret Signe 16 (med forstuet fot), Hilde 8, Tonje 6 ( inkludert en '3-poenger') og Maria 2. Hos Bønes scoret Marielle 16. Det som skilte denne kampen fra de to forrige var hardt arbeid i forsvar, på tross av at jentene ble slitne av å spille hele kampen uten å bytte. Her tok alle jentene et skikkelig tak. I tillegg, spesielt i første og andre periode, var det mer spill der alle på laget var involvert. Hilde scoret for eksempel halvparten av poengene i første halvdel. Ellers kan vi nevne Tonje som i denne kampen tok et godt steg fremover med ypperlig forsvarsspill og bedre ballkontroll i angrep.

I U-14 serien ser det ut til at det er 4-5 lag vi har muligheten til å slå, så det blir noen spennende kamper allerede i debutsesongen. Seieren i dag bør hjelp på selvtilliten til jenter som er vant til å tape og til å tape stort. Det var derfor en glad gjeng med jenter og foreldre som forlot Bøneshallen. Allerede neste kamp om to uker møter vi tøffere motstand – da venter Ulriken i Landåshallen.