FLOTT START AV JENTER-95!

Jenter-95 laget ble startet i januar i år, og spilte sin første seriekamp lørdag. De har tidligere deltatt i Hansacup og Åpningscupen, så helt uten kamptrening var de ikke. Seks jenter stilte til start: Tonje, Siri, Hilde, Silje, Signe og Maria. Kampen var mot Ytrebygda i Sandslihallen kl 8 om morgenen, og når klokken slo åtte var to lag klare – men ingen dommer dukket opp. Etter litt telefonering fikk vi vekket dommeren og en av hjemmelagets foreldre kjørte til Oasen for å plukke ham opp. Kampen kom omsider i gang kl 8:30.

De ferske Kirkevolljentene møtte et Ytrebygda lag med flere års erfaring, men like fullt var første omgang relativt jevnspilt. Jentene jobbet bra i forsvar, og spilte seg til mange sjanser, men i avslutningene ble det gjerne bom. Heldigvis var dommeren i kampen av de bedre, og var påpasselig med å blåse ved feil i skuddøyeblikket, slik at vi fikk seks straffeskudd i omgangen, der vi scoret på tre av dem. Stillingen etter første periode ble 10-3 til Ytrebygda.

I andre periode startet Kirkevoll best og hadde mer enn nok sjanser til å utlikne ledelsen. Etter hvert tok Ytrebygda over, og de vant perioden 8-4. Tredje periode utviklet seg tilsvarende, og Ytrebygda vant perioden til slutt 10-6. Stillingen etter tredje periode var 28-12 som er virkelig bra tatt i betraktning av at dette var første seriekamp noensinne for jentene.

I siste periode raknet det litt for slitne Kirkevolljenter (Dagens klengenavn på laget var for øvrig Kirkevoll ”Tomatoes”, på grunn av rødfargen i kinnene til enkelt av spillerne). Forsvarspillet ble mindre tett og fremover bar det preg av feilpasninger og bomskudd. Til slutt vant Ytrebygda perioden 24-0, slik at sluttstillingen ble 50-12! Her trengs det kondisjonstrening …

På Ytrebygda scoret nr 10 Victoria til sammen 24 poeng – altså omtrent halvparten av poengene, og tross litt bytting av forsvarer slapp hun alt for lett til. Dette må vi trene på fremover – hvordan stoppe enkeltspillere som dominerer kraftig. På Kirkevoll scoret Signe 5, Hilde 4, Siri 2 og Silje 1.

Lagleder Kristin og undertegnede var skikkelig fornøyd med spillet og innsatsen til jentene i denne kampen. De viste at de behersket mange ulike faser av spillet, som forsvar, returtaking, igangsetting, screen, etc. De var godt samspilte og produserte mange sjanser. I tillegg var det godt humør og fair play. Det manglet litt på treffsikkerheten, men det kommer nok etter hvert. Tilsvarende ble vi litt sliten i siste periode, og med bare seks jenter er det ikke unaturlig. Her gjelder det å rekruttere et par nye spillere!

Ellers har jeg lyst igjen å nevne en sjeldent god dommer (Yassin Ouakkaha) som fant en god balanse for gjengen av nybegynnere - mellom det å blåse hele tiden og det å la spillet gå men blåse innimellom samtidig som man lærer jentene noen regler.

Alt i alt en flott debutkamp og en god opplevelse en tidlig lørdagsmorgen i Sandslihallen.