KNEPENT TAP FOR HOP!

Lørdag var det duket for ny kamp for U15-jentene denne gang bortekamp mot Hop i Slåtthaughallen.  På papiret virket Hop sterke, med 2 plass i serien i fjor, men det viste seg at i alle fall de fleste av jentene på dette laget var fra Hop 2 som vi i fjor tapte henholdsvis 31-22 og 35-20 mot. På Kirkevoll stilte Silje, Maria, Signe, Tonje Lene og Susanne.

Kirkevoll gikk tidlig opp til 2-0 men så tok Hop over og vant perioden 16-10. Begge lagt spilte relativt jevnt, men Kirkevolljentene slapp Hop litt for lett til på returer og på rush. Utover i kampen ble imidlertid forsvaret bedre og Kirkevoll holdt avstanden opp til Hop på 6-10 poeng til det gjensto fem minutter i siste periode, da stillingen var 45-39 til Hop. Etter en timeout bestemte jentene seg for at dette kunne de vinne, og satte inn en skikkelig sluttspurt. Med et minutt igjen var stillingen 47-47, og i løpet av det siste minuttet hadde Kirkevoll  4-5 gode sjanser til å avgjøre. Men - ballen ville ikke opp i kurven, og det endte uavgjort og kampen gikk til ekstraomganger. I første minutt av ekstraomgangen glapp det litt igjen og Hop satt inn seks poeng på kort tid, hovedsakelig på turnovers med påfølgende rush. Etter det klarte Kirkevoll ikke å komme tilbake i kampen, og Hop vant til slutt 55-51.

Kampskjemaet er ikke spesielt tydelig, så hvem som scoret poengene har vi ikke eksakte tall på. Imidlertid noterte vi at både Tonje og Silje scoret flere poeng enn vanlig, og at alle jentene kom på scoringslisten. På Hop var nr 12 Marianne Bråtveit toppscorer og imponerte med god treffsikkerhet.

Oppsummert ble kampen ble mer jevn og spennende enn vi forventet på forhånd, og jentene ser frem til å møte Hop to ganger til denne sesongen (det spilles trippel serie).