SEIER MOT HOP!

Søndag 13.desember var det klart for jenter U15 kamp mot Hop i Haukelandshallen. Siste gang vi møtte dem i høst tapte vi etter ekstraomganger på deres hjemmebane i Slåtthaughallen. U15 for Kirkevoll har fem strake tap hittil i år, men de to siste kampene har vært jevne, så vi har et håp om at det skal snu seg.

For Kirkevoll stilte for anledningen ”hele” seks spillere (se bildet) : Tonje, Oda, Lene (bak) og Maria, Silje, og Signe (foran). Etter at Kirkevoll tok en tidlig ledelse kom Hop tilbake og trakk i fra til 16-11 etter første periode. Trenden fortsatte utover i andre periode til Hop ledet 22-11. Det var tydelig at ikke forsvarspillet satt, og angrepsspillet var nølende. Frem til dette tidspunktet spilte Kirkevoll soneforsvar, og det var tydelig at det manglet med spillere som tok ansvar og blokket ut. Etter omlegging til personforsvar og aktiv bytting på de som ”sov”, skjerpet jentene seg skikkelig og vant siste del av andre periode 14-2. Etter halvspilt kamp stod det derfor 25-24 til Kirkevoll. Videre utover kampen dro Kirkevoll sakte men sikkert i fra og vant de to siste periodene 12 -8 og 13-12, og kampen totalt sett 50-45. Sesongens første seier var dermed sikret.

Litt statistikk fra kampen (Malin var med og førte statistikk for oss):
  • Poeng: Signe 27, Lene (bildet) 14, Oda 6, Tonje 2, Silje 1.
  • Straffetreff: Signe 1/4, Lene 4/11, Silje 1/2.
  • Retur totalt/ forsvar/angrep: Signe 11/8/3, Oda 9/5/4, Silje 8/7/1, Lene 8/4/4, Tonje 4/2/2.
  • Steals: Lene 7, Oda 5, Tonje 4, Signe 2, Maria 1.
  • Det var for øvrig litt for mange ”turnovers” i dag: Lene 8, Signe 5, Tonje 4, Silje 2, Maria 2 og Oda 2.

Totalt sett en god kamp for Kirkevoll, som burde vært avgjort mye før (på grunn av en litt for dårlig førsteperiode). Spesielt Silje hadde en god dag med 7 returer i forsvar og godt pasningspill i angrep i en litt uvant rolle som guard. Oda scoret i dag seks poeng og trekker en del motstanderfeil på å drive mot kurven, bra! Ellers pluss i boken for at vi de siste to minuttene klarer å gjennomføre lange angrep og på den måten hindre at kampen blir unødig spennende. På minussiden er det fremdeles slik at vi ønsker flere som stikker seg frem og tør ta åpne skudd og å bevege seg mot kurven i angrep, samt et hurtigere og sikrere pasningspill. Dette er noe vi øver spesielt på for tiden.

Dette var siste kamp før jul for U15 laget. I julecupen 27.-28.desember stiller vi med U15+U16 lag. Neste seriekamp er mot Frøya 16. januar, også en kamp vi bør ha god mulighet for å vinne!