NY TRIUMF FOR 94-GUTTENE I ”FINAL FOUR”

Lørdag 8.mai satte 94-guttene seg i den fine innleide 15-seteren for å dra til Tysvær/Haugesund. Det var en stund siden seriespillet var over og det mesterskapet var i havn. I mellomtiden hadde guttene tatt med seg en dramatisk og spennende Hansacup der finalen ble vunnet med ett poeng mot Asker. Nå var det play-off (”final four&rdquoWinking som stod for tur. Det står i regionens lover og regler at dette skal arrangeres hvert år, men det har i hvert fall ikke skjedd i ”min tid”. Så nå var det endelig tid for dette. Ideelt sett kunne det blitt bestemt litt tidligere og burde kanskje også lagt litt nærmere sesongavslutningen, men guttene var topp motiverte for å avslutte sesongen med enda en triumf og dermed ta ”the trippel” her vest i år.
Da de satte seg i bussen for å kjøre sørover, var allerede klubbens lokale journalist og fotograf (som har fulgt dem denne sesongen) landet i Nice/Frankrike. De var på vei til sin årlige sykkeluke i områdende innenfor Cannes. Derfor ingen dekning av sluttspillet før nå. Men som sagt i overskriften: Bedre sent enn aldri, i hvert fall når resultatet ble som det ble. Motstandere denne lørdagen var Gimle 2, som ble 2-er i sone nord, og Tysvær og Frisinn, som ble henholdsvis ener og toer i sone sør. Vi møtte først Frisinn (ener nord mot toer sør), mens Gimle 2 skulle møte Tysvær i den andre semifinalen.
Semifinale: Kirkevoll - Frisinn
Vår kamp startet jevnt. Frisinn fikk en liten ledelse midtveis i første periode, men et 8-0-run helt på slutten av perioden ga oss ledelse 18-13 etter de første 10 minuttene. Vårt lille overtak fortsatte i andre periode og 14-10 ga oss 32-23 til pause.
Etter hvilen kom Frisinn-guttene tilbake og la press på våre gutter. De vant perioden 19-17 og ledelsen vår foran siste periode var skrumpet til 7 poeng (49-42). Men guttene ville ikke ha noen tvil om finaleplassen. I siste periode la de inn et ekstra gir, vant perioden 14-7 og kampen 63-49. Dermed var de klare for finale klokken 17.00. Nå var det bare å få i seg mat mens de så kampen om hvem de skulle møte i finalen. Selv om Tysvær gikk ubeseiret gjennom sin serie i sone sør, var det ikke uventet Gimleguttene som sikret seg den andre finaleplassen. Dermed var det duket for nok et ”klassisk” oppgjør mellom Gimle 2 og Kirkevoll i finalen i gutter -94.
Kirkevollpoengene i denne semifinalen ble satt av Espen 35, Lars 8, Ephrem 7, Petter 6, George 4, Rune 2 og Christian 1.

FINALE: Kirkevoll – Gimle 2
Finalen startet som alle andre kamper mellom disse to lagene: jevnt, spennende, vekslende, og med et lite Gimleovertak. Gimle ledet 7-2 og 13-5, men Kirkevollguttene kom sterkt mot slutten av perioden og vi var like langt (13-13). Andre periode ble like jevn frem til halvveis. Da satte vi syv på rad og fikk en liten luke (25-19). Men Gimle kom tilbake og til pause var ledelsen vår knappet ned til bare to poeng (27-25).
Ca halvspilt i tredje periode stod det 35-33 til oss. Derfra og ut perioden var vi klart best og før siste periode hadde vi opparbeidet oss en ledelse på hele ni poeng (46-37). Med det i tankene at vi alltid avslutter kampene meget sterkt kunne man nå lett dra den konklusjon at seieren var i boks. Men Gimleguttene ga ikke opp og halvveis i siste periode var de helt i ryggen på oss igjen med 48-47 og litt seinere 54-53. Men avslutningene er som vanlig våre og etter fire straffeskudd ble seieren på 58-53. Dermed var nok en viktig seier i havn, og seier i serie, Hansacup og sluttspill er en fin trippel og avslutte med.
For å slå Kirkevoll vet Gimleguttene at de må stoppe Espen. Og i dag hang de på han som klegg. Men det ga rom for de andre spillerne, og de steppet opp på en glimrende måte. I tillegg til Espen sine 23 poeng og Petter’s 11, stoppet ikke Christian før han hadde 10, Rune 6, George 5 og Ephrem 3. Glimrende laginnsats og en fin avslutning på nok en fantastisk sesong for dette laget. Nå gjenstår bare å se hva som skjer neste år. Det er ikke umulig at dette var den siste kampen disse guttene spilte sammen, men vi håper inderlig ikke det. Dette er for bra og for moro til å slutte nå.