SPENNENDE KAMP MOT GIMLE 2

Lørdag 24.oktober var det klart til toppoppgjør i U16-serien for gutter. Riktignok er serien bare så vidt begynt og det ser ut som om dette kan bli en meget jevn serie med mange lag som kjemper i toppen, men Gimle 2 og Kirkevoll var de eneste som ikke hadde avgitt poeng så langt, og disse to møttes i Gimlehallen.
Gimle 2 hadde så langt slått Os i sin første kamp og deretter Gimle 1 to ganger, men alle seirene var relativt knepne. Vi på vår side slo Os med hele 26 poeng og Gimle 1 med 11. Så på papiret skulle dette gå mot Kirkevollseier, men kampene avgjøres som kjent ikke der.
Forberedelsene til kampen var ikke akkurat optimale for oss. Fire av guttene spiller også fotball og fotballaget skulle denne lørdagen spille bortekamp på Husnes, dvs at det ville være umulig å rekke basketkampen også (kl 12.00). En liten bønn fra oss som styrer med lagene (både basket og fotball) til dere spillere: Prøv å få oversikten over slike ”kollisjoner” litt tidligere slik at vi slipper stress med å løse slike utfordringer like før kampene.
Nå endte det med at basketen satt igjen med èn av de fire, og da kunne vi stille akkurat fem spillere. Dermed inviterte vi med 2 x Malin + Signe fra jentene, og de ble velvillige med.
Gimleguttene ble nok litt overrasket når de så hvem som stilte og at jentene var med på oppvarmingen. Kanskje de i sine stille sinn trodde at dette kom til å bli lettere enn de hadde regnet med. Uansett: Vi, både gutter og jenter, var innstilte på at dette både kunne og ville vi klare, selv uten ”fotballguttene”.
At det ligger en del prestisje i slike kamper er helt klart. Alle spillerne virket anspente og litt nervøse, og selv om begge lag kom til gode sjanser tok det nesten 5 minutter før ballen første gang traff oppi en kurv. Og den ballen var det en Gimlespiller som kastet. Resten av perioden ble også poengfattig og tavlen viste 8-5 til Kirkevoll etter de første ti minuttene. Totalt bare 13 scorede poeng i èn periode er sjelden kost.
Andre periode ga akkurat dobbelt så mange poeng totalt (26), men uheldigvis for oss hadde Gimle 16 av disse og vi bare 10, og dermed var det de som ledet til pause (21-18). Særlig på slutten av perioden spilte de bra, og vi var spente på om vi ville klare å snu utviklingen i kampen etter pausen.
Det gjorde vi, og etter at vi utliknet til 21-21 fulgte lagene hverandre til 28-28. Deretter klarte vi å få en liten ledelse som vi holdt ut perioden (38-35).
I siste periode åpnet Gimle best, innhentet forspranget og gikk i ledelse 42-39. De ble liggende disse få poengene foran helt til 48-44. Nå var Espen på hugget. Han hadde satt våre fire siste poeng og selv om Gimleguttene prøvde å stoppe han så godt de kunne fortsatte han å score og brakte oss i ledelse 50-48. Men Gimle kom igjen og like før slutt stod det 52-52. Så ble Espen feilet og satte begge straffene (52-50). Deretter tar Gimle time out og får så ballen fra siden. Det påfølgende innkastet snapper Espen og setter lay up’en (54-50). I neste angrep klarer ikke de å score og det blir vår tur å prøve. Lars kommer til avslutning, men blir feilet og får to skudd. Da klikker det for noen av Gimleguttene og det blir dømt teknisk feil, og vi får enda to skudd. Espen setter ett av sine og Lars gjør det samme. I tillegg får vi ballen igjen fra siden og holder på den til kampen er over. 58-52 til oss og jubelen i taket, mens Gimleguttene var tydelig tilsvarende skuffet. Så skuffet at treneren forlot hallen før kampen var ferdig (?). Det skjedde mye i løpet av det siste spilleminuttet. Når kampen er så jevn kan det tippe begge veier, men vi kan vel konkludere med at de som holdt hodet kaldest dro seieren i land. Årets serie er trippel, noe som gjør at det blir mange jevne og harde kamper fremover. Seieren i dag gir oss et lite forsprang, men med så mange gode lag like bak må det jobbes meget godt i tiden som kommer for å klare å holde på denne ledelsen.
Som så mange ganger før ble Espen tungen på vektskålen i dag. Etter en uvanlig dårlig start til han å være ble han varmere i trøyen etter hvert og spilte bare bedre og bedre. Poengscoren hans i de fire periodene (2-4-10-18) forteller litt om utviklingen. 18 av lagets 20 poeng når kampen skal avgjøres i siste periode viser hvor viktig han er for laget. Dette vet motstanderne, men klarer altså likevel ikke å stoppe han. Og jo mer de konsentrerer seg om han, jo flere muligheter blir det for de andre. Alt i alt en god kamp av hele gjengen mot en av våre vanskeligste motstandere. Guttene berømmer også jentene som hjalp oss, spesielt for deres gode forsvarsspill. De dro for øvrig rett videre til Askøy og en ny spennende og jevn kamp (se eget referat).
Neste kamp for våre gutter blir søndag om en uke. Da møter vi Ulriken i Haukelandshallen klokken 09.00. Gimle 2 har tre ukers spillefri. Først 15.november har de neste kamp, som også er mot Ulriken.
Poengplukkere i dag: Espen 38, George 7, Lars 6, Petter 5 og Rune 2. For Gimle: Torkel 18, Nick 17, Tarald 8, Elias 5 og Kyrre 4.