FEILFRITT OVER NEST SISTE HINDER!

Det går mot slutten av årets serier og lørdag 21.mars spilte U15-guttene nest siste seriekamp da Lars (bildet) og resten av gjengen møtte Os i Oshallen kl 10.00. Fotballsesongen er snart i gang og for de som er med i begge var det denne helgen start på Vareggcup. Heldigvis kolliderte det ikke så vi kunne stille tilnærmet fullt lag. Vi manglet bare Kristian som var på fjellet med familien.
Forrige helg spilte Os mot Ytrebygda og vant 64-33 mens vi slo Hop1 77-33. Det er resultater helt som forventet ut i fra hva som har skjedd tidligere i sesongen. Sist vi spilte mot Os (20.des. i Bjarghallen) hadde vi en heller dårlig dag og kampen ble både spennende og jevn. Til slutt vant vi 47-44, den knappeste seieren vi har hatt i år. Os er et godt lag i fin fremgang og med en del høye spillere, men vi regnet likevel med at med noenlunde normal uttelling skulle vi vinne denne kampen med god margin. Joachim og Anders har prioritert forsvarsorganisering etter at de ble trenere og det har gitt gode resultater.
Kampen startet som vi hadde planlagt: Full innsats og opp i ledelse. 14-6 etter første periode var ”greit nok”. Bare 6 baklengs er bra, men uttellingen offensivt var ikke som vanlig. Dette fortsatte også i andre periode. Vi fikk det ikke helt til under deres kurv, men forsvaret satt bra. Dermed tvang vi Osguttene til mer skyting, og dette behersket de godt. Vi vant perioden med 5 (16-11) og gikk til pause med 30-17.
I pausen satte vi oss som mål å prøve å score dobbelt av det Os klarte. Vi følte oss bra trygge på seier og trenerne ville ha et mål å jobbe mot. De så ut som om dette skulle gå greit i tredje periode. Vi fulgte stort sett ”skjema” og før siste periode var vi nesten à jour (46-24). Og selv om vi i korte perioder lå foran oppsatt plan holdt det ikke helt inn. Men 67-36 til oss levnet ingen tvil. Vi fikk på en måte revansj for den dårlige forestillingen vi levert sist mot Os. Og det kan kanskje høres litt rart ut, men vi synes ikke selv at dette var en god kamp fra vår side. Det er igjen forsvarsarbeidet som legger grunnlaget for seieren. Vi får mange fast breaks, men vi er litt overivrige og farten blir litt for stor.
Dermed får vi ikke den uttellingen vi kunne hatt. Men en så klar seier mot laget på fjerdeplass i serien er vi veldig fornøyde med. Det er også meget gledelig at så mange scorer så mange poeng. Vi er ikke avhengig av noen få spillere, men mange klarer å putte ballen i kurven. I dag hadde George og Espen 16, Paal (bildet) 14, Petter 9, Ephrem 8, Lars 2 og 2 sto uten ”eier”. Hos Os var det Vidar med 14 som toppet listen, mens Nikolai hadde 9, Eivind 6, Ivar 5 og David 2.
Alle våre spillere hadde 3 feil bortsett fra Lars som ikke gjorde noe ”straffbart”. Det gir et snitt på 2,5 feil på 6 spillere. Os benyttet også 6 spillere og deres tilsvarende snitt var 0,5! Og vi som trodde vi var så snille. De fleste feilene kom pga aggressivt forsvarsspill. Litt mer trening og noen justeringer så klarer vi dette uten å feile.
Nå gjenstår bare én kamp. Det er mot Askøy neste lørdag klokken 13.00 i Askøyhallen. Da
er det også kamper i Vareggcup. La oss bare håpe vi kan stille lag. Det må vi for å bli kretsmestre. Kanskje må vi ha hjelp av jentelaget? Følg med på nettsidene våre neste søndag så får dere svaret.