HANSA CUP: FREDAGENS KAMPER

16:00 - Ulriken-Kirkevoll
Av en eller annen merkelig grunn var kampen satt opp så tidlig som 16.00. Det var ledige baner 17.00 og begge lagene hadde god tid til sine neste kamper….. Men vi klarte å nå det, mens Ulrikenlaget hadde problemer. De var fire spillere og fikk i siste liten med seg en jente. Vi har hatt bra kontroll på dette laget i serien, selv om de som oftest har presset oss i starten. Så nå trodde vi tydeligvis at seieren var i havn allerede før kampen var begynt.
Og det ble ikke bedre da kampen begynte. Ulriken gikk i ledelse, hadde bra kontroll på oss og ledet greit 23-17 etter første periode (kampene går over 2 x 12 min). Men selv da skjønte vi ikke ”alvoret”. Vi var fortsatt ”sikre”  på seier inne i hodene våre, så sikre at vi ikke trodde vi en gang måtte jobbe hardt for å få den. Og troen vår ble forsterket da vi litt før midtveis i siste periode hadde utliknet til 30-30. Med ett og et halvt minutt igjen å spille stod det fremdeles uavgjort (39-39). Men derfra og ut var Ulriken sterkest og vant (noe overraskende, etter vår mening) 43-41. De jublet selvsagt over å slå oss, mens vi satt igjen med en litt flau smak (ikke over å tape, men over dårlig innsats og spill) og med spørsmålet om dette var representativt for vårt nivå denne helgen. I følge coach Helge var det ikke det, det hadde en god treningsuke vist. Men det hjelper ikke å prestere bra på treningene. Det er i kampene vi må vise hva vi er gode for. Poengplukkere: Espen 6, Petter 8, Vidar (Melstveit, med spilletillatelse fra NBBF) 6, George og Rune 2 hver. Flere bilder fra kampen finner du HER.

19.00: Kirkevoll – Gimle 1
Hadde vi hatt trøbbel med Ulriken regnet vi i hvert fall nå med å få det mot Gimle 1. De har utfordret oss sterkt i serien og er alltid ute etter skalpen vår. Vi på vår side var innstilte på å ”reise kjerringa” etter en heller dårlig forestilling mot Ulriken. Og det skulle etter hvert bli oss som fikk mest å juble for.
Det begynte riktignok ikke så bra. Gimle kjørte hardt ut, vi hang ikke helt med og hadde i tillegg litt dårligere uttelling enn vanlig, og Gimle var relativt raskt oppe i 11-4 ledelse. Men så bestemte guttene seg for at nok fikk være nok. Vi tok fullstendig over styringen i kampen og gjorde som vi ville noen minutter. Et 11-0 run førte oss i ledelse 19-11, et resultat av god og aggressiv basket.  Denne åttepoengsledelsen holdt vi perioden ut og halvspilt stod det 25-17.
Etter hvilen fortsatte vi med samme overtak, satte åtte nye poeng og ledet nå med hele 16 poeng (33-17). Det er uhyre sterkt mot et lag vi riktignok har slått, men kjempet veldig jevnt med i serien. I det syvende minutt ledet vi fortsatt 38-21 og seieren var sikret (?). Men i basket skjer det fort. Vi slappet av, mens de kjørte hardt for i det minste å pynte på resultatet. Det resulterte i at de nesten hentet oss på slutten.  41-38 ble seieren på, atskillig mindre enn det så ut til å ende under veis. Men likevel nok til å opprettholde vårt ”rykte” om å avgjøre jevne kamper mot dem til vår fordel.
Poeng: Espen 13, George 11, Vidar 9, Ephrem 8.