Ikke lett å slå 94-guttene!

Kl.10.00: Ulriken – Kirkevoll
Vi har hatt for vane å begynne litt forsiktig i første kampen. Det førte bl.a. til at vi tapte knepent for nettopp Ulriken i vår første kamp første spillehelgen i høst. Det skulle i hvert fall ikke skje denne gangen. Med trener Joakim på benken var alle topp skjerpet fra første droppball og Ulriken hang ikke med våre gutter i starten. 14-0 stod det etter første periode og vi kunne allerede senke skuldrene litt. Riktignok tok de litt innpå i andre (13-8 til Ulriken), men vi følte vi hadde kontroll.
Forrige spillehelg var vi spesielt fornøyd med forsvarsarbeidet vårt. Selv om det ikke var like bra denne gangen var det i hvert fall nok til å holde Ulriken på passe avstand. De måtte stadig prøve langskudd for å få avsluttet angrepene. Det gav oss mange rushmuligheter som vi benyttet ganske bra. Tredje periode vant vi knepent 10-8 før vi knuste til i siste med solide 14-4. Det ga sluttresultat 46-25. Sist vant vi 41-22, så resultatet er nesten identisk.
Sekretariatet klarte ikke å få med seg alt som skjedde så vi har ikke fullstendig poengscoreliste. Men veldig gledelig var det at alle spillerne scoret poeng. Ephrem og Espen hadde nok mest, men George og Lars scoret klart mer enn de pleier og fortjener spesielt ros. Alt i alt en solid kamp for hele laget.

Kl.12.00: Kirkevoll – Hop
Hop har vært det svakeste laget i gruppen, men vi har sett at de har gjort store fremskritt så vi var spente på denne kampen. Men noen tvil om hvor seieren skulle havne var det aldri. Som i første kampen åpnet vi knallbra og første periode vant vi så klart som 18-2. De tre siste periode endte 14-8, 14-4 og 13-4. Det skulle bli 59-18 til slutt. De to foregående kampene mot dem har vi vunnet med henholdsvis 64 og 46 poeng. At det nå ble +41 viser at de stadig knapper ned på forspranget vi har hatt på dem.

I denne kampen var det Kirkevoll som skulle ha sekretariatet, men noen ungjenter meldte seg og spurte om de kunne få prøve. De hadde nettopp vært på kurs og trengte litt trening. Kjekt for oss, men de fikk ikke med seg alt som skjedde. Når vi teller opp poengene etterpå fikk Espen 18, Ephrem 8, Petter 6, Paal 5, George 4 og Lars 2. Det blir 43 poeng, mens vi scoret 59. Det betyr at sekretariatet ikke klarte å se hvem som scoret 8 ganger (=16 poeng). Ikke misforstå: Vi er kjempeglad for at de gjorde jobben. Vi trenger flere som kan påta seg slikt, men det er alltid kjekt å ha skjemaene fullstendig.

Kl.14.00: Kirkevoll – Gimle Skjold
Nok en gang ”finale” mellom disse to lagene. Gimle hadde i sin siste kamp slått Ulriken knepent og vi var som vanlig få spillere og begynte å bli slitne, så dette kunne bli jevnt. Trener Joakim måtte forlate oss før kampen fordi han skulle spille kamp i Fyllingsdalshallen, så nå måtte vi klare oss på egenhånd. Så vi bestemte oss for å kline til fra start. Og vi fikk det som vi ville. 13-1 stod det etter de første seks minuttene. Denne ledelsen holdt vi gjennom andre periode (9-9). Men før denne perioden var ferdig hadde Petter måtte sette seg (5 feil) og Espen var også på benken (skadet etter en litt stygg takling). Det så litt mørkt ut og vi fryktet at det skulle rakne. Men Espen kom innpå igjen og hele laget fokuserte på å beholde roen og ikke la oss stresse. Spille litt lengre angrep og være bestemt hvis vi først gikk på kurven. Og guttene gjennomførte med glans. 10-8 i tredje periode og 9-9 i siste resulterte i klar seier 41-27. Sist vi møttes vant vi 42-28, så vi kan trygt si vi er stabile.
På scoringslisten topper Ephrem og Espen igjen med sine 19 og 16 poeng. Ellers hadde Lars, Petter og George 2 hver. De to E’ene scorer mange poeng på sin gode fysikk som er god å ha når man stormer mot kurven. Høyde er heller ikke å forakte når man skal kjempe om en retur. Men vi vil igjen spesielt trekke frem laginnsatsen i forsvar. Her gjør alle en kjempejobb og det er her grunnlaget for de fine resultatene legges. Joakim er flink med dere. Og fortsett å jobbe med det dere holder på med på treningene så skal vi ikke bli enkle å slå i fortsettelsen.

Vi er fremdeles for få spillere. Denne gangen kunne ikke Rune være med, og vi ser at skader og feil gjør oss meget lett sårbare. I dag profiterer vi på å være relativt få spillere. De vi har holder god kvalitet og alle får spille mye. Men på sikt er dette ikke bra. Vi må nok regne med at noen av spillerne våre velger bort basket i fremtiden og da sliter vi. Kjenner vi ingen som vil være med på et godt basketlag? Med litt flere spillere i gruppen ville vi vært mer trygge på mange hyggelige stunder på basketbanen de kommende årene. Inntil videre får vi bare stå på og trene videre så godt vi kan.