KAMP MOT NATTLAND I BJARGHALLEN

U14 jentene har møtt Nattland to ganger før: Første gang i Hansacaup i vår, da vi tapte 34-10 på liten bane. Deretter møtte vi dem i åpningscupen kvartfinalen der Nattland vant 38 – 6.  Nattland ligger over oss på tabellen, men er blant de lagene vi har trodd vi har en mulighet til å slå i løpet av året. De har også hatt litt varienede resultater i år, fra gode kamper mot de beste lagene til å tape mot laget nederst på tabellen, Ulset.  Etter noen kamper i starten av sesongen med tap i jevne oppgjør har imidlertid Kirkevolljentene vunnet to av de siste fire kampene, og er dermed i en god flyt for tiden.
I dagens kamp stilte Tonje, Signe, Maria, Silje, Hilde og Helene. Sistnevnte har bare spilt en kamp tidligere i sesongen, men har vært en del på trening i det siste. Tre av jentene hadde vært oppe til fire natten før  og da er en kamp klokken ni om morgen i tidligste laget – men de stilte likevel sporty opp.
Første periode var jevnspilt: Kirkevoll gikk opp til 4-0 før Nattland utliknet. Like før slutten av perioden fikk Kirkevoll straffekast og Signe satt en av to straffer slik at perioderesultatet ble 5-4. I andre periode rykket Kirkevoll litt ifra , anført av Signe som rushet inn 10 poeng i perioden, og etter halvspilt kamp var resultatet 17-12. Fortsatt var dette imidlertid en jevn kamp som kunne tippe begge veier, og med bare seks jenter på laget var det noen som begynte å bli litt slitne. Nattland stilte med 8 spillere og poengene deres hittil var scoret av Ingvild, Josefine og Pascale.
 I forhold til tidligere kamper mot Nattland var det tett og godt forsvarsarbeid som var den store forskjellen for Kirkevoll. Dette kom tydelig frem i tredje periode som Kirkevoll vant 10-0. Fjerde periode var mer jevnspilt og endte 8-7 til Nattland. I siste del av denne perioden var Tonje ballfører og det fungerer bedre og bedre for hver kamp hun prøver. Hun er allerede en god forsvarspiller, så det som mangler nå er litt bedre treffprosent på skudd.
Kampen endte altså 34-20 til Kirkevoll – en noe overraskende seier gitt tidligere resultater mot Nattland. Imidlertid manglet Nattland to av sine beste spillere i denne kampen, men de spillerne som spilte for Nattland fremstod likevel som et jevnt lag med en del basketerfaring. Hos Nattland  scoret Ingvild 8, Pascale 6, Josefine 4 og Karen 2.
På Kirkevoll sin side manglet Siri, men de som spilte klarte alle holde forsvaret tett, og delta i sine roller i spill fremover. Signe scorer mest (29), hvorav en god del på rush eller etter screen,  som begge deler er resultatet av godt lagspill. Både Maria, Silje og Helene gjør sine beste kamper for Kirkevoll hittil. Treffprosenten for mange må opp – da vil vi få flere spillere med over 10 poeng per kamp.
Til slutt må dommerne Baste Morken og Jens Petter Haugstad nevnes – de gjorde en utmerket kamp, faktisk det beste som undertegnede har sett i U14 og U15  i år.
Alt i alt var dette en kamp som til tider var spennende og fartsfylt, og med god stemning på og utenfor banen. Bilder fra kampen finner du