KIRKEVOLL-HOP

Lørdag 13.mars var det klart for sesonges tredje kamp mot Hop i U15K, denne gang i Olsvikhallen. De to foregående kampene har vært jevne; den først vant Hop 55-51, den andre vant Silje (bildet) og resten av Kirkevolljentene 50-45. Hoplaget tilsvarer Hop 2 fra fjorårets serie, som vi tapte mot to ganger da. Det er egentlig et U14 lag som leder U14-serien suverent, og som altså også deltar i U15.

Kirkevoll stilte med Maria,  Silje, Signe og Siri, i tillegg til U16-spillerne Lene og Malin OH.  Kampen ble relativt tett og jevnspilt. Lagene fulgte hverandre i hele første periode. Forsvarspillet var relativt svakt, og slapp Hop alt for lett til. Imidlertid hadde Kirkevolljentene god uttelling på sine sjanser, og kunne gå til pause med 18-16 ledelse. Utover i andre periode ble forsvarsarbeidet litt bedre, men fremdeles var kampen jevn, og ved halvtid var stillingen 31-29 til Kirkevoll. Marianne på Hop hadde til da scoret halvparten av Hops poeng, og vi bestemte oss for å markere henne spesielt. Lene tok oppgaven, og midtveis i tredje periode hadde Kirkevoll klart å øke ledelsen til 42-33. Forsvaret fungerte nå bedre og bedre, og etter dette beholdt jentene en ledelse på 10-15 poeng til midtveis i fjerde periode da to av de beste på Hop måtte ut med fem feil hver på stillingen 60-45 til Kirkevoll.  Etter det var seieren sikret og stillingen til slutt ble 76 -47 til Kirkevoll.

Siri var tilbake etter lengre tids fravær og med tynt trenings-grunnlag, likevel imponerte hun med fem poeng og en god del offensive returer. Forhåpentligvis har hun anledning til å delta på flere kamper fremover. Utover det spilte hele laget en god kamp, angrepsspillet fungerte og uttellingen var god. Alle jobber godt hele kampen, selv om enkelt må øve litt på posisjonering i forsvar. Poengene ble scoret av Siri 5, Lene 16, Malin 16 og Signe 39. På straffene var uttellingen 15/23, godt over normalt. Malin scoret forøvrig sin førsste trepoenger i kamp (?).Signe spilte sin beste noensinne kamp i ”innside” posisjon (center), men det er viktig å huske på at mange av poengene kommer av godt pasningspill og gode kombinasjoner der hele laget er med. På Hop scoret Marianne Bråtveit 23 poeng, og hele Hop gjorde en god innsats aldersforskjellen tatt i betraktning. Ellers er det greit å nevne at kampens dommer Jan Terje Ree etter min oppfatning gjorde en god kamp, og spesielt var flink til å avpasse dømmingen i forhold til nivået på spillerne.

Etter kampen ligger Kirkevoll som nummer tre på tabellen med like mange poeng som Hop, så slikt sett var seieren viktig. Neste kamp for U15K er mot Frøya lørdag om en uke i Bjarghallen, forøvrig den andre kampen denne sesongen der vi spiller på hjemmebane!