HANSACUP 2008 FOR J95

Med Hansacup fikk jenter-95 spilt sine første kamper, og det var en fin anledning til å bli kjent med de andre lagene i Bergensområdet – som de møter i serien neste år. Jentene har trent jevnt og trutt siden laget ble startet i januar, og et par av jentene har så vidt fått prøve seg i kamper med jenter-94 allerede. De jentene som deltok i turneringen var Helene, Silje M., Lisbeth, Maria, Signe, Siri og Tonje.

Debutkampen fredag klokken 16 (!) var mot Ytrebygda 2, som trenes av Eagles-spiller Peter Bullock. Kampen startet på verst mulig måte da flere av jentene satt fast i trafikken og dermed kom for seint til kampen. Da dommeren blåste i gang kampen var bare fire tilstede. I samme øyeblikk kom Siri, så ved hjelp av en medgjørlig dommer startet vi så vidt med fullt lag. Ytrebygda gikk ut i høyt tempo, mens Kirkevolljentene så litt forvirret ut i starten, og da perioden var slutt stod det 16-0 i protokollen. Til starten av andre periode var Tonje og Signe kommet til, og det ble mer ro og struktur i forsvarsspillet. Likevel var motstanden i klasse for seg slik at ved kampslutt var stillingen 42-2 til Ytrebygda. Signe satt de 2 poengene for Kirkevoll.

Lørdag morgen klokken 8 var det kamp mot Nattland på liten bane i Landåshallen. Spillemessig var det en langt jevnere kamp enn de andre denne helgen, men Nattland var flinkere både på kontringer og i skuddsituasjoner. Andre periode vant Kirkevoll 4-2 og etter halvspilt tid var stillingen 10-6 til Nattland. I tredje periode hvilte spillerne med lengst erfaring for Kirkevoll og dermed så rant de inn en del poeng for Nattland. Til slutt ble stillingen 34 – 10. Alle spillerne viste innimellom i denne kampen at de har lært en del på trening i form av forsvarsorganisering og noe angrepsspill. Enkelte angrep var flotte med fint pasningsspill eller ”screen”. Poengene for Kirkevoll ble fordelt slik: Signe 6, Helene 4.

I tredje kamp møtte vi det beste laget i puljen og i serien, Hop. Mange av spillerne her har vi tidligere møtt i jenter-94 kamp. Kampen gikk på liten bane. Hop var veldig gode og vant fortjent 59-4. Signe og Helene satt to poeng hver for Kirkevoll. Positivt i denne kampen var at mann-til-mann forsvaret i perioder fungerte godt mot gode enkeltspillere hos motstanderne. Hop hadde ulike systemer som vi ennå ikke har øvd på hvordan vi skal takle, og dermed satt de mye poeng.

Siste kamp gikk av stabelen søndag, og var mot Ytrebygda-1. Ytrebygda var raske og benyttet enhver mulighet til rush, noe de scoret ca 30 poeng på. Sluttstillingen ble 58-3. Helene satt et poeng på straffe og Tonje scoret sine første to poeng for Kirkevoll.

Oppsummert fra helgen kan det sies at jenter-95 er flink til å spille som et lag, i perioder er flink i forsvar, og innsatsen er god. Jentene har i løpet av helgen lært en god del om kampsituasjoner, og utviklet seg som lagspillere i løpet av helgen. Fremover må vi bli flinkere på teknikk, slik som pasningsspill, rush og forsvarsarbeid når det er nødvendig å bytte person som man passer på. Vi trenger også å trene på hurtighet og kondisjon, det lærte vi når vi ble rushet i senk av Ytrebygda. Hele gjengen gleder seg til serien starter til høsten …