SESONGSTART MOT YTREBYGDA!

Etter litt frafall fra i fjor har U15-jentelaget vårt etter søknad til kretsen fått stjernestatus, det betyr at vi får benytte inntil to U16-spillere per kamp. De fem faste U15-jentene er Maria, Silje, Tonje, Siri og Signe. I tillegg har vi 2-3 stykker vi kan ringe til i nød, inkludert Hilde og Silje fra fjorårets lag. Til årets første kamp hadde vi litt frafall, men Maria, Signe og Tonje stilte med hjelp av Malin OH og Oda fra U16. Det ble aktiv jobbing for å få på plass lisenser i siste øyeblikk, men ting falt på plass akkurat tidsnok til kampen.

Serien er krympet siden i fjor - av ni lag i fjor er det bare fem igjen, og de tre som var bak oss på tabellen (Ulset, Bønes, Nattland) og det som var på plassen foran (Hop 2) stiller ikke lag i år. Dette skyldes ulike ting, enten at de er slått sammen med andre lag eller at de fokuserer på å spille i sin opprinnelige klasse. De lagene så er igjen er altså stort sett veldig sterke lag med lang erfaring, mens for Kirkevoll U-15 er dettestarten på andre sesongen.
Motstanderen i første kamp var Ytrebygda i Fyllingsdalen Idrettshall. Dette laget kom på tredje plass i fjor og vi tapte begge kampene mot dem, henholdsvis 50-12 og 66-32. Med bare fem spillere til start denne gang var det ikke fritt for at treneren var bekymret for at dette kunne bli stygt, så vi ble enige om å feile lite, og dra ned tempoet. Imidlertid hadde både Malin og Signe fått to feil hver etter halvspilt første periode, og forsvarsarbeidet utover i kampen ble preget av det. Jentene holdt Ytrebygda til 4-4 til midtveis i første periode, deretter dro Ytrebygda i fra og vant perioden 16-6. Andre periode endte tilsvarende 14-8. Bak resultatet lå imidlertid mye bra spill, både i forsvar og angrep, men etter hvert som jentene ble slitne ble det en del feilpasninger og enkle poeng til Ytrebygda.

Dette preget i enda større grad tredje periode som Kirkevoll tapte 20-2. I fjerde periode ble imidlertid jentene enige om  å øke tempoet litt og samt å spille tøffere i forsvar, fordi faren for å bli feilet ut nå var mindre, og det ga resultater; Kirkevoll vant perioden 13-8.
Gitt forutsetningene så er resultat 56-29 til Ytrebygda absolutt godkjent fra Kirkevoll sin side. I enkelte perioder klarte jentene å spille godt i angrep, med screen og fine kombinasjoner og var da på høyde med Ytrebygda. Alle spillerne var også godt involvert i angrep, noe som gjenspeiles av at alle kom på scoringslisten: Tonje 4, Signe 14, Malin 5, Maria 4, Oda 2. Ytrebygda prøvde en del høyt press, men uten at det skapte tilsvarende vanskeligheter for jentene som vi har sett tidligere og det er positivt med tanke på sesongen videre. For Ytrebygda scoret Fiona 20 og Victoria 14. Kirkevoll spilte for øvrig soneforsvar hele kampen, og det begynner å sitte nå.

Forbedringspotensialet etter denne kampen ligger først og fremst i å klare å stille minimum syv spillere på kamp. Det ville ført til at vi kunne spille tøffere forsvar hele kampen, og færre feilpasninger og bomskudd pga dårlig konsentrasjon/trøtthet. Da ville antakelig resultatet ha blitt noe jevnere.

For øvrig synes jeg det er verdt å nevne at dette var nok en kamp med to gode dommere (Tord Morken og Maren Austgulen) som gjorde få feil og fant et passende nivå for pipeblåsingen.