REVANSJE MOT FRØYA!

Forrige helg tapte jenter-U16-laget for Frøya med 3 poeng etter å ha ledet et par minutter før slutt. Lørdag 23.januar var det klart for revansje i U15 klassen. Frøya stilte med et par unntak det samme laget, og på Kirkevoll som har et stjernelag i U15 deltok noen av de samme spillerne denne helgen. Tidligere har vi slått Frøya bare en gang så vidt i Hansacupen i fjor, og forrige kamp i U15-klassen i høst tapte vi 47-25. På Kirkevolls lag spilte Maria, Silje, Tonje, Signe, Lene og Oda, og Katrine og Aina var henholdsvis ”coach” og lagleder.

I denne kampen starte Kirkevolljentene for en gang skyld best, og gikk opp i ledelse 8-0 i første periode. Utover kampen klarte jentene å holde trykket oppe, og vant de tre første periodene 14-4, 15 -7, og 19-6. Blant erfaringene vi gjorde sist var at Frøya har en spesielt god spiller (Vilde) som scoret hele 27 poeng sist, og i denne kampen fikk Oda i oppgave med å stoppe henne i store deler av kampen, noe hun klarte bra: Etter tre perioder hadde hun scoret 11 poeng. Med ledelse 48 – 17 til Kirkevoll inn i fjerde periode ble siste periode mer jevn poengmessig, Frøya vant denne 14-13, og sluttresultatet ble derfor hele 61-31 til Kirkevoll! Dette er for øvrig den største seieren til dette laget siden de debuterte forrige sesong. Det var nok en ny opplevelse å ligge så pass mye foran i løpet av kampen. Og gitt det knepne tapet forrige helg var det en herlig revansje.

Poengene ble scoret av Signe 35 (!), Lene 12, Oda 10 og Tonje 4. Oda hadde best treningsfremmøte i høst av alle jentene og har gjort stor fremgang i de siste kampene, så det var ikke overraskende at hun scoret tosifret, i tillegg til den gode forsvarsjobbingen. Ellers er det hele laget som står bak denne seieren, å kun ha 17 poeng i mot i løpet av tre perioder er veldig bra og forteller om god jobbing og godt samarbeid i forsvar av alle jentene.

Nå er det bare å glede seg til neste kamp som er allerede førstkommende lørdag, i Slåtthaughallen kl 12.15, mot Ulriken Ung. Dette laget leder tabellen (ubeseiret) og antakelig står vi overfor en tøffere oppgave da …