BARE NESTEN MOT YTREBYGDA!

Utgangspunktet foran lørdagens kamp mot Ytrebygda i Bjarghallen var at Ytrebygda var favoritter, de har kun tapt en kamp i år, mens Lene (bildet) og de andre Kirkevolljentene på de fire første kampene ikke står bokført med seier. Tidligere har vi heller aldri vært i nærheten av å slå dette laget, nærmest var vi 17.oktober i år da vi tapte 56-29.

Til kampen stilte Kirkevoll med bare fem spillere: Silje, Signe, Tonje, Lene og Oda. Fra stillingen 2-2 og utover førte Kirkevoll kampen. Jentene spilte godt soneforsvar og hindret Ytrebygda å skape mange sjanser. Fremover var det litt nøling fra enkelte, men godt nok til å lede perioden 12-9. Dette mønsteret fortsatte utover i andre og tredje periode da Kirkevoll vant periodene henholdsvis 14-10 og 12-11, slik at ledelsen etter tre perioder var 38-30. I siste periode presset Ytrebygda for å utlikne ledelsen og 20 sekunder før slutt måtte slitne Kirkevolljenter se at Ytrebygda gikk opp i ledelsen og til slutt vant kampen med ett poeng 49-48. Spesielt Victoria på Ytrebygda slapp lett til i siste periode og scoret 13 av lagets 18 poeng i denne perioden.

På tross av det knappe tapet, var det positivt at vi for første gang klarte å spille jevnt med Ytrebygda. Tap fra i fjor på 50-12 og 127-14 er fremdeles ikke glemt, så slikt sett var dette en liten seier. I de tre første periodene var forsvarsarbeidet bra, tatt i betraktning at vi bare hadde fem spillere til rådighet.

Hva skal så til for seier? Litt mer rutine, minst en innbytter, og kanskje en trener/lagleder tilstede på slutten kunne muligens sikret at det som så ut som en grei ledelse ville holdt inn til seier for Kirkevoll. Videre hadde laget svært lav treffprosent på straffene (4/23!), og en forbedring her kunne i seg selv avgjort kampen. I den avgjørende siste del av fjerde periode bommet vi på seks strake straffer! I tillegg trenger vi flere spillere som involveres og tar ansvar i angrep: I dag scoret Signe 22 og Lene 21, til sammen 43 av Kirkevolls 48 poeng.

Neste kamp  for U15-jentene er mot Hop neste søndag kl 12 i Haukelandshallen. Forrige gang disse to lagene møttes tapte Kirkevoll etter ekstraomganger, så her bør det være duket for revansj. Neste kamper for U16-jentene er for øvrig mot Tysvær i Tysværtunet idrettshall lørdag kl 14.00, og deretter mot Bønes i Bøneshallen søndag kl 16:30
Du finner flere bilder fra kampen i jentenes fotoalbum HER.