JEVNT OG SPENNENDE MOT HOP I U18-KVALIK

Som nevnt tidligere er vi fire lag som kjemper om de to ledige plassene etter Gimle og Frøya. Etter fredagens kamper kan det se ut til at Stavanger blir det svakeste. Da står Hop, Ulriken og Kirkevoll igjen i den ”puljen”. Lørdag klokken 10.00 møtte vi Hop, et Hoplag vi har pleid å slå de siste sesongene, men som har et bra lag på gang når de får alle spillerne til å stille samtidig + at de tar med de beste fra 93-gjengen. Det ble en utrolig og jevn kamp.
Det kunne virke som vi ikke var klare til kampstart og Hop kjørte over oss i første periode. Spesielt hadde vi problemer med å stoppe deres store spillere. Marius satte 8 poeng og hele 16-6 viste tavlen etter de første 8 minuttene. En viss justering fikk vi til, men de fortsatte å dra ifra også i andre periode. De vant igjen (14-11), vi var under med 13 (30-17) til pause og det så langt fra lyst ut.

Men pausen gjorde oss bra og vi startet opphentingen umiddelbart. 13 på rad i starten av tredje gjorde at vi midtveis hadde utlignet hele deres forsprang og herfra og ut ble det nervepirrende. Foran siste ledet vi med to (40-38), men vi klarte ikke å holde på den ledelsen og med få minutter igjen å spille var vi under med 8 (52-44). Men ting skjer fort i basket og vi hadde ikke gitt opp håpet om seier. Anders og Erlend satte hver sin 2’er og da Erlend i tillegg scoret på sin ”and one” var vi bare 3 bak. Sekundene tikket og med 3-4 sekunder igjen måtte vi ha en avslutning fra distanse. Anders tok ansvaret, satte en tre’er og dermed var ekstraomgangen berget. Der hadde vi best kontroll på nervene og dro i land seieren med 64-59.
Dermed var vi et lite steg nærmere sluttspillplass, men det er fortsatt langt frem. Mye kan avgjøres i ettermiddag når vi møter Ulriken. Det blir nok enda en jevn og spennende kamp. Vi må bare sørge for at vi i det minste er klare, både fysisk og mentalt når kampen starter. Og det er 16.30!
Anders 23, Erlend 14, Alex 9, Erik og Joachim 6, Espen 4 og Fredrik 2.