Forsvarsdominans gav G92 seier mot erkerivalen Hop

Vi har alltid ment at G92 har et bedre lag enn Hop, men det er Hop som har trukket det lengste strået de to siste møtene. Åpningscupen ved sesong start og semifinalen i fjorårets Hansa cup har begge gangene resultert i seier til Hop, mye pga deres fysiske og tøffe spille stil. Så dette var en kamp vi hadde lenge sett frem mot. Kirkevoll guttene lå på 2.plass i serien, mens Hop lå på 3. Selv om Kirkevoll ledet med to seiere, ville Hop klatre forbi med seier i de to gjenstående møtene mellom lagene. Saken var klar, vi måtte vinne.

Siste månedene har gått med til terping i forsvars spill, både individuelt og lagtaktikk. Og øvelse gjør mester. Vi holdt dem scoringsløs gjennom hele 1.periode, og Hop scoret første gang etter at vi hadde spilt 8 minutter og 14 sekunder(1min14sek inn i 2.periode).
De satte sin andre og siste scoring før pause, etter 10 minutter og 52 sekunder. Dette er den mest imponerende halvdel av forsvars disiplin jeg (Joakim) har opplevd i mine 9 år som trener.

Det stod 7-0 til Kirkevoll etter 1.periode og 25-4 til midtpause. 3.periode var vi tilbake til gamle trakter igjen, og klarte ikke kontrollere returer, mistet hodet mot helbane press, og datt ut av forsvars systemene våre. Hop vant omgangen 8-6 og det stod dermed 31-12 etter 3. Vi skjerpet oss igjen i siste periode og vant den 11-6.

Angreps messig var dette egentlig en rusten dag for de fleste spillerne treff prosent messig, men med få turnovers og dominerende angrepsretur statestikk i 3 av 4 omganger, scorer vi 42 poeng totalt. Med forsvaret i tillegg dominerer vi kampen, og vinner fortjent 42-16. Hop's beste spiller Didik Ingebritsen ble holdt til 0 poeng hele kampen av Eirik, og andremann på lista Fredrik Andersen ble holdt til 5 poeng. Bestemann på Hop var nr.11 K.Monsen med 6 poeng.

Eirik og Alex deler kampens MVP (bestemannspris), Eirik med sitt usedvanlige dominerende forsvar og som en av tre toppscorere med 8 poeng, og Alex med sitt "all around" spill i kategoriene retur,assist, steals og sine 7 poeng.
Ellers hadde Joachim og Espen også 8 poeng, mens Anders hadde 5 og Roy 4 poeng.

Alt i alt sesongens beste kamp, takket være forsvarsdisiplin og innsats.