U18-NM: "VINN ELLER FORSVINN" MOT ASKER

Så skulle det avgjøres om dette ble et bra mesterskap for oss (minimum semifinale)eller om vi skulle ende opp med plasseringskamper (5. til 8.plass) som vi ikke ville være fornøyde med. Asker stod på motsatt banehalvdel og de hadde som oss tap mot Centrum og seier over Hop. Vinneren ville få plass i semifinale i morgen.
Kampen ble meget jevn og spennende. Lagene fulgte hverandre fra start og etter første periode stod det 19-17 og det var vi som var hjemmelag. I andre periode så det ut til at vi skulle tilrive oss en liten ledelse, men noen feil fra oss som resulterte i straffer for dem førte dem i ledelse med ett (29-28) halvveis. Vi satt med en følelse av at dette kunne vi bedre enn vi fikk vist, men her må det presteres så vi var svært spente på om spillerne ville orke å kjempe hele kampen.
Tredje periode ble litt spesiell. Vi optimister på tribunen var enige om at denne perioden skulle vi vinne med 10 poeng. Det holdt nesten. Ni poeng på pluss førte oss opp i en 8-poengsledelse. Dette må vi spesielt takke Anders for. Etter en litt treg start på kampen satte han nå 12 på rad mot slutten av perioden. Vi håpet nå at vi hadde kvittet oss med Asker, men de ville det annerledes.
Siste periode ble nervepirrende for oss. Hver gang vi satte poeng så svarte de og vi klarte aldri å skaffe oss et betryggende forsprang. 57-53 til oss med halvannet minutt igjen og kampen stod og vippet. En ny scoring til dem ville gi oss dramatiske sluttsekunder. Heldigvis var det oss som scoret. Først en treer fra Joachim og så en tilsvarende fra Espen (som dommerne viste tre på, men som sekretariatet bare skrev to påWinking ga oss litt rop i sjelen. Når så Fredrik avsluttet med to ble det plutselig ”betryggende” 8 poengsseier (61-53).