"SÆIM PRESIDJÆR" MOT FRØYA PÅ SØNDAG!

Etter lørdagens kamp mot disse guttene hadde vi litt blandede følelser: Litt skuffet over ikke å være nærmere (tapte 85-61), men også litt optimistisk med tanke på alle de sjansene vi burde ha satt under ”normale”(?) omstendigheter. Så det var med spenning og en del forventninger vi møtte til ny kamp mot de samme guttene igjen søndag kl 19.00 i Fyllingsdalshallen. Det skulle imidlertid vise seg at ting ikke forandrer seg så mye over natten.
Som dagen før holdt vi bra følge innledningsvis selv om vi også denne gangen følte vi sløste mye med sjansene våre. 15-15 etter første periode er ikke noe å klage over, men med vanlig uttelling hadde vi ikke en gang trengt flaks for å ha en ledelse etter de første 10 minuttene.
Men vi øynet mulighetene og skulle justere opp treffprosenten i andre periode. I stedet overtok Karamo og Viktor hele showet. Frøya scoret 24 poeng i denne perioden og de to guttene satte 23 av de! Det var en maktdemonstrasjon som vi ikke var i nærheten av å svare på. I tillegg fortsatte vi der vi slapp i første periode med å ikke sette det vi burde klare, og dermed endte perioden med hele 24-11 til Frøya. Nå var ledelsen deres på 13 poeng (39-26) og skulle vi ha en ørliten sjanse på å true seieren deres måtte vi begynne å vise det så snart som mulig etter pausen.
Riktignok ble kampen nå jevnere, men vi var ikke i nærheten av å stresse deres vei mot to nye poeng. Dette var kanskje vår beste periode spillemessig, men med fortsatt elendig uttelling tapte vi også denne (14-10) og foran siste periode ledet de 53-36.
Nå var løpet kjørt og Joakim coach slapp til spillerne som ikke hadde hatt så mye spilletid tidlig i kampen. Pussig nok gjorde ikke treneren til Frøya det samme. Mange av deres beste kom rett fra 1.divisjonskamp og hadde sikkert hatt godt av å hvile litt. Samtidig sitter det mange talentfulle ungdommer på benken deres som vil utvikle seg med litt mer kamptrening. Da burde vel dette være rette tidspunktet. Seieren deres er sikret og vi har ikke noe toppet lag. (Det siste hadde ikke betydd noe uansett). Men likevel valgte han å kjøre med stort sett toppet mannskap ut hele kampen. Scoringskvotienten mot oss kommer jo ikke til å telle uansett, så hva var hensikten? Vel, han hadde sikkert en mening med det og det er selvsagt ikke vår ”bisniss”.
Igjen sitter vi med den følelsen av at det ikke er så langt opp selv om tallene er relativt store. 10 poeng mer til oss i hver periode hadde gitt seier. For å klare det måtte vi hatt litt flaks, men som sagt ville normal (hva nå det er) uttelling brakt oss atskillig nærmere. Og hadde vi vært atskillig nærmere ville ikke de kunne spille med så lave skuldre og da blir plutselig kampen en annen. Når det er sagt må vi bare innrømme og innse at to slike resultater to dager på rad nok gir et riktig bilde av styrkeforholdet mellom de to lagene. Det er ikke tilfeldig at vi avslutter så dårlig mot et så godt lag. Litt større press imot, litt mindre tid og en hånd litt lenger opp i trynet resulterer i at det oftere blir ”ringen ut”. Og en bom på en ”klar” sjanse for oss blir fort en etterfølgende fast break motsatt vei. En slik ”hendelse” (som vi hadde en del av) utgjør fire poeng forskjell. Et enkelt regnestykke sier da at unngår vi to slike i hver periode så vinner vi kampen. Men det gjorde vi altså ikke. Sånn er det bare. Og da hjelper det ikke at vi vanligvis setter slike sjanser.
I dag presterer stort sett hele laget på det jevne. Skulle noen trekkes frem drister vi oss til å nevne Espen. Han spilte en av sine beste U18-kamper lørdag mot dette laget. Søndag hever han sett ytterligere og imponerer mot disse ”storeguttene”. Mange av motstanderne er både to og tre år eldre, men det ser ikke ut til å bry han noe særlig. Bra jobbet.
Scoren ble: Alex 16, Espen 14, Anders 6, Erlend 5, Fredrik 3, Eirik og Erik 2 hver. Hos Frøya var som allerede nevnt Karamo og Viktor i en klasse for seg med henholdsvis 26 og 24 poeng.
Nå har vi spillefri neste helg før det blir svært så hektisk helgen etter (23.-25.januar). Da er det kvalifiseringsturnering til NM for U18. I gutteklassen er følgende lag påmeldt: Gimle, Frøya, Ulriken, Hop, Trondheim, Stavanger, Kirkevoll. Det spilles enkel serie og de fire beste går videre til sluttspillet. Det finner sted i Rykkinnhallen (Oslo) 24.-26.april. Et av målene våre i år er å være med der.