U18-NM: TAP MOT CENTRUM I SPENNENDE KAMP

Centrum Tigers fra Oslo sammen med Gimle ”hemenifra” må finne seg i å være favoritter til å vinne NM-gullet. Vi har Centrum i vår pulje og møtte dem lørdag klokken 11.30 i vår andre kamp her borte. Kampen var en gruppefinale om seieren i gruppe 1. Med Centrumseier ville de vinne puljen (tar for gitt at de slår Hop seinere i dag), mens Kirkevollseier ville gi oss muligheten til gruppeseier med seier over Asker seinere i dag. Uansett ville vi få en solid pekepinn på om vi har noe å gjøre i en semifinale i morgen eller ikke.
Kampen startet jevnt, men etter 12-12 halvveis i første periode dro de litt i fra mot slutten og perioden endte 26-20 til dem. Etter en Hopkamp i går som sa oss ingen ting, håpet vi på litt mer avklaringer og tegn på fin form i dag. Men vi ble ikke helt kloke på guttene. Det ble slurvet med en del ”enkle” ting som vanligvis sitter og vi på benken ble ikke beroliget.
I andre periode viste vi at vi kan kjempe jevnt med dem. Perioden endte 25-19 til oss og så var det plutselig oss som var i ledelsen halvveis (23-25). Anders hadde15 poeng i første periode, men nå stoppet han litt opp og øket ”bare” med 5, slik at han så langt stod med 20.
Etter hvilen fortsatte krigen, men det var fra Centrum de beste krigerne kom og tredje periode ble deres beste med 22-12. Likevel lå vi bare under med 8 (65-57) og vi hadde ikke gitt opp håpet om seier.  Men etter en tre’er av Anders i starten av fjerde, svarte de med 9 på rad og dermed var vi 14 bak. Derfra og ut nærmet vi oss litt, men ikke nok til at det ble skikkelig spennende. Det endte med 11 minus (89-78) og dermed glapp puljeseieren. En del rare (og litt feige) dommeravgjørelser mot slutten kunne bragt oss noen poeng nærmere, men det var oss sjøl som tapte denne kampen.
I dag må vi vel ha lov å  si at det var Anders som holdt oss inne i kampen. 35 poeng mot en av favorittene er meget sterkt. Til sammenlikning hadde henholdsvis Marius Botolfesen og Korgba Kanu (kolleger fra landslaget) 27 og 21. Fredrik, Joachim og Alex hos oss hadde henholdsvis 13, 13 og 12 og Espen hadde 5.
Nå har vi to og en halv time å slikke sårene og komme oss på beina igjen. Da møter vi Asker i Kongsberg idrettshall. Det er den absolutt viktigste kampen hittil i mesterskapet. Vinner vi der er vi klare for semifinale i morgen klokken 11.30 der alt kan skje. Taper vi er vi treer i puljen og må spille plasseringskamp mot treer fra andre puljen i morgen klokken 13.