ÅRETS SURESTE TAP!

Søndag 25.november spilte 92-guttene mot Gimle i Slåtthaughallen. Dette laget har vi ennå til gode å slå, men vi har stadig kommet nærmere og vi føler det bare er et tidsspørsmål før vår første seier over dem er et faktum. Så hvorfor ikke i kveld?
Sin vane tro åpnet Gimle best, men vi hang oss på og en relativt jevn førsteperiode endte med knepen 17-14-ledelse til dem.
Andre periode var like jevn, men nå med et lite overtak til oss. Vi følte på en måte (i hvert fall undertegnede) at vi var hakket bedre enn dem, men at vi ikke fikk vanlig uttelling. Men vi skal jo også takle stresset det er å spille slike jevne kamper, og spesielt mot Gimle er det tydelig at guttene har veldig lyst å prestere bra og det er ikke alltid lett å få til på bestilling.

Etter hvilen beholdt vi det knepne overtaket vi hadde hatt i tredje periode. Vi jobbet oss sakte i fra og før siste periode hadde vi opparbeidet en sekspoengsledelse (54-48). Det snur fort i basket, men kunne vi forsette det gode spillet vi hadde nå så dette lyst ut. Gimle virket nå temposvake og litt fantasiløse og stod bare og kastet ball før de enten ble nødt å skyte fra distanse eller spille høyt inn til Steinar, som mer sjeldent enn vanlig klarte å sette poeng og ofte bare måtte spille ut igjen.

I starten av siste periode spilte Gimle best og jobbet seg opp til uavgjort på stillingen 60-60. Skulle vi likevel ikke få vår første seier over dette laget? Erlend satte en trepoenger, men de svarte med to nye poeng. Vi satte så fire, men de hang med. På stillingen 69-66 ble Anders feilet og fikk to skudd. Da kokte det litt over både for noen av Gimlespillerne og på Gimlebenken. Det ble noen ”tekniske” i tillegg, men hvor mange var det ikke så mange som fikk med seg. Etter straffene var vi i føringen med ni poeng (75-66) og klokken tikket vår vei. Gimle satte imidlertid de seks neste poengene og var nå bare tre bak. Eirik økte til fem for oss, men Gimle satte så fire og vår nipoengsledelse var nå redusert til bare ett. Sekundene tikket mot kampslutt og da Erlend satte to straffer trodde vi at vi var i mål. Men Gimle gikk i sitt siste angrep og da kampuret viste ett sekund igjen måtte bare Stein skyte fra langt hold. Og i dag hadde de flaksen på sin side, i hvert fall i sluttsekundene. Ballen gikk i platen og ned, kampen var over og de hadde utliknet til 79-79 i aller siste sekund. Men dommeren mente også at Stein var blitt feilet i skuddøyeblikket og dermed ”and one”. Stein stod igjen aleine på banen og skulle avgjøre det hele. Han feilet ikke og dermed kunne Gimleguttene igjen juble for ny seier mens våre gutter måtte innse at slaget var tapt med minst mulig margin. Det var et bittert øyeblikk og alle i ”Kirkevoll-familien” var enige om at guttene våre hadde fortjent bedre i dag. Til og med noen foreldre fra motstanderne var enige med oss, men det var en mager trøst og resultatet så ikke noe penere ut av den grunn. Det er alltid surt å tape med ett poeng, men i dag var måten det skjedde på spesielt vanskelig å svelge. Men all ære til Gimleguttene, spesielt til måten de avsluttet kampen. Og her må Stein nevnes spesielt. Han hadde i de tre første periodene levert en heller slapp kamp med sine første spillepoeng helt på tampen av andre periode og bare ni poeng til sammen på disse tre første periodene. Men i siste slo han til med imponerende 19 og han satte Gimles tolv siste poeng og avgjorde med dette hele kampen. Imponerende, og det sier litt om hvor avhengig laget er av at han presterer bra.
I tillegg til hans 28 poeng satte Bouna 17, Steinar 12, Hans Jørgen og Petter 8 hver + 7 poeng som var umulig å lese på kampskjema. Det henstilles til arrangørene å bruke kulepenn og ikke tusj. Da kan kanskje også kopiene til de to lagene leses etterpå.
Hos oss toppet Anders med 24, Erlend hadde 21, Aleksander 16, Joakim 9, Roy 3, Eirik og Espen 2 hver + 2 på spiller X.

Alt i alt en MEGET spennende og høydramatisk kamp. Sist helg tapte vi ufortjent (etter egen vurdering) med ett poeng mot Frøya. Historien gjentok seg denne helgen. Trøsten er at vi nå har brukt opp uflaksen for en lang stund fremover. Skal vi tape nå så skal det være fortjent og klart. Vi gleder oss allerede til lørdag 8.desember. Da møter vi samme Gimleguttene igjen i Bjarghallen til ny kamp, denne gang i 91-serien.