92-GUTTA STORSPILTE MOT ULRIKEN!

Lørdag 3.november spilte 92-guttene sin fjerde kamp i 91-serien. Ulriken stod på motsatt banehalvdel i Bøneshallen. Dette Ulrikenlaget slo 92-laget til Gimle tidlig i sesongen, men tapte klart for Gimle-91 i forrige kamp. Det skulle tyde på at laget normalt sett er bedre enn oss, men vi har trent veldig bra i det siste og var innstilte på å selge oss så dyrt som mulig. Joakim trener var vekkreist i annet ærend og Omar var opptatt med dømming, så dette måtte guttene klare selv.
Taktikken før start var å gjøre de enkle tingene så riktig som mulig, så fikk de mer vanskelige tingene heller vente. Vi måtte få satt forsvaret vårt som vi har jobbet med i det siste og ikke gi vekk billige poeng. Dette fungerte bra fra start. Lagene fulgte hverandre gjennom første periode og vi lå bare under med to (13-11).
I andre periode gikk de opp til 19-12 og da trodde de kanskje at de hadde taket på oss. Men vi kom sterkt tilbake og spesielt Alex holdt oss inne i kampen i denne perioden med sine seks poeng. Vi vant perioden 15-12 og gikk til pause med ett poengs ledelse (26-25).
I tredje periode åpnet vi forrykende. Ti poeng uten at Ulriken satte ett eneste førte oss opp i en 11-poengsledelse. Ulrikenlaget var tydelig litt overrasket over å møte såpass motstand, og vårt gode forsvarsspill presset dem til å skyte fra distanse, noe de ikke lyktes særlig godt med. Laglederen deres prøvet fortvilet å få laget inn igjen i kampen, bl.a. med å bytte hele laget flere ganger etter hverandre, men guttene våre lot seg ikke bringe ut av kontroll. Vi fortsatte å ruuuule og gikk til siste pausen med 45-32-ledelse. Dette må være en av de beste periodene vi har spilt. Vi storspilte i forsvar og Ulrikenguttene ble mer og mer frustrerte. Når vi i tillegg satte mange av våre nærskudd og også skudd fra distanse så ble det veldig vanskelig for Ulriken å knappe inn på forspranget vårt.
I siste periode skulle vi bare holde hodet kaldt og prøve å fortsette på samme måte som vi hadde spilt. Kanskje ble vi litt for forsiktige og skulle trygge seieren. Vi slapp i hvert fall Ulriken til som vi ikke hadde gjort tidligere og med fem minutter igjen å spille var de ”plutselig” bare fem poeng bak (47-42). Vi på benken var enige om at vi ikke hadde spilt så mye dårligere i denne perioden, men vi hadde hatt litt ”ring ut” mens de hadde ”ring inn”. Det var bare å jobbe videre. Og det gjorde vi, til gangs. Vi stilte et par knepp på siktet, satte 8 poeng på rad og var igjen i betryggende ledelse (55-42). Derfra og inn følte vi oss trygge på seier. Det gjorde liksom ingen ting at Alex måtte ut med fem feil tidlig i siste periode. Alle som var innpå leverte varene i dag. Spesielt må vi berømme forsvarsarbeidet. Nå begynner vi så absolutt å nærme oss vårt beste nivå fra i fjor og blir vi stabile der blir vi veldig vanskelig å spille mot.
Dagen scoreboard ser slik ut: Anders 15, Alex 14, Joachim 13, Erlend 7, Eirik 6, Espen 5 og Roy 3. Dette viser at vi har mange poengplukkere og er dermed ikke avhengig av at en eller noen få poengplukkere skal lykkes.
Hos Ulriken var det Morkenbrødrene som toppet, Baste med 22 og Tord med 11 poeng. Deretter fulgte Jeff med 10 og Louis med 6. HJ Homlevik satte også 2 og nr 8 (kan ikke lese navnet på kampskjema) hadde 1 poeng.
Alt i alt en meget oppløftende lørdag for guttene våre. Og de fikk som de fortjener. I høst har de trent meget bra, faktisk bedre og bedre etter hvert. Det gir tydeligvis resultater. Dette håper vi inspirerer dem til å fortsette det gode arbeidet som legges ned nå. Stå på videre. Vi skal ”bakke” dere så godt vi kan.