GUTTER 18 I JUNIOR-NM

Helgen 24.-26. april deltok vårt gutter U18-lag i Junior NM i Oslo.
Vi reiste med fly fra Bergen fredag kl. 15.00. Etter innsjekk på Scandic Hotel Sjølyst, tok vi buss til Rykkinhallen i Bærum, der alle NM kampene skulle spilles. Vi ble overrasket over prisnivået på bussbilletten til hallen – 114 kr. tur/retur og guttene ble litt bekymret for lommepengebeholdningen .

Fredag 2.april kl 20.30: Gimle – Kirkevoll
Vår første kamp var mot Gimle. De har jo to lag i denne årsklassen i vår hjemlige serie. I NM kan de bare stille med ett, og deres toppete lag hadde klare gullambisjoner. Kampen startet som ventet og fryktet med klar Gimle dominans. Guttene våre stod imidlertid skikkelig på og etter halvspilt kamp var det helt jevnt. I tredje periode viste Christian og Julian på Gimle seg frem og viste at de var forskjellen på lagene. Gimle dro ifra med 10 poeng og denne stillingen holdt seg helt ut. Alt i alt en oppløftende start på NM, der vi ga en av gullkandidatene kamp til døren…
På hjemmesidene til Gimle kunne vi fortløpende få oppdateringer fra kampene med kommentarer. Vedkommende som skrev den første kommentaren skrev ikke under med navn så vi er litt usikre på hvem det var. Han skriver imidlertid at ”det var en dårlig kamp av begge lag” og benevner Kirkevoll som ”reservelaget til Gimle”. Er det fordi vi har to spillere som har spilt for Gimle tidligere? I så tilfelle kan vi vel velge mellom flere klubber når vi skal bestemme hvem Gimle er ”reservelaget” til. En pussig kommentar. Enda mer pussig blir det når Kristian Høst oppsummerer kampene etter at han kommer hjem og sier: ”Kirkevoll spilte bedre enn jeg har sett de før”. Og om sitt eget lag: ”Guttene leverte utmerket spill”. Snakker vi om samme kampen? I ”førstekommentaren” sies det også at ”Med toppet Gimlelag ble poengscoren større enn i seriespill og forskjellen lagene mellom tydelig markert”. Gimle vant kampen 77-67 = 10 poeng. I siste seriekampen (22/3) vant Gimle 2 (altså ikke toppet) 72-60, og enkel hoderegning skulle da gi 12 poeng.
Poengplukkere i denne kampen: Anders 23, Erlend 10, Fredrik 9, Joachim 8, Alex 7, Erik og Espen 5

Etter kampen dro vi tilbake til hotellet og slappet av og forberedte neste turneringsdag. Her må jeg skyte inn at å reise på tur med disse guttene var helt uproblematisk. Det er en virkelig fin gjeng, med en god tone seg i mellom, med omsorg og omtanke for hverandre, godt humør og god oppførsel. Flotte representanter for klubben vår!

Lørdag 25.april kl 10.45: Kirkevoll – 3B/Bærums Verk
Etter en god frokost på hotellet, tok vi av praktiske årsaker maxitaxi til Rykkinhallen for å spille vår andre kamp i turneringen. Motstander var et nytt gullkandidatlag – 3B/Bærums Verk. De stod uten tap på tre år, og oppgaven virket tøff. Guttene åpnet kampen veldig bra, og etter halvspilt kamp var det uavgjort. Kjempebra! I tredje periode gikk det litt på tverke, og 3B/Bærums Verk dro skikkelig i fra uten at vi klarte å svare. 18 poengs ledelse var fasit og denne holdt seg kampen ut. Greit nok. De var bedre enn oss i denne kampen, men første halvdel viste at vi ikke er langt unna toppen i norsk basket når vi får ting til å fungere..
Sitat fra deres hjemmeside: ”Kamp nummer to mot Kirkevoll ble en enklere affære idet bergenserne ikke klarte å holde følge etter pause.  Men selv i en kamp der seieren kom relativt enkelt, var det igjen nesten ingen skudd fra distanse som gikk oppi.  Det ble scoringer på fast breaks som avgjorde kampen i begynnelsen av 3. periode”. De har også noen bilder fra kampen der våre spillere er med.
Våre poengplukkere: Anders 16, Alex 12, Erlend 10, Joachim 8, Espen 5, Erik 4, Fredrik 3 og nummer 6 (vi har ingen spillere med det nummeret) fikk 2 poeng.

Lørdag 25.april kl 16.00: Kirkevoll - Centrum
I tredje og siste kamp i gruppespillet var Centrum fra Oslo motstander. Både Centrum og Kirkevoll hadde tapt sine to første kamper mot Gimle og 3B/Bærums Verk, så kampen var en ren plasseringskamp om 3 eller 4 plassen i gru.en. Dette bar også kampen preg av. Lagene stod godt til hverandre og det ble en jevnspilt kamp. Som i de to foregående kampene, var det 3 perioden som påvirket resultatet. Centrum dro ifra med 10 poeng og den ledelsen klarte vi aldri å hente inn igjen.
Denne gangen var det Alex som toppet poenglisten med 25 poeng, Anders hadde 21, Fredrik 9, Joachim 7, Erlend 6 og Espen 5.

Søndag 26.april kl 11.30: Kirkevoll – Hop
Søndag spilte vi vår siste kamp, som ble en plasseringskamp om 7 eller 8 plass i mesterskapet. Hop var motstander, og Kirkevoll guttene viste her at de var et bedre lag enn Hop, selv uten Erlend og Espen som hadde reist hjem til konfirmasjon. God innsats fra alle på laget ga oss seier og en fin avslutning på NM helgen. Igjen toppet Alex og Anders poenglistene med henholdsvis 22 og 18 poeng. Denne gang var Fredrik like bak med sine 15, Niko hadde 4 og Erik 2.

Deltakelse i NM ga oss verdifull erfaring og jeg sitter igjen med følelsen av at dette laget kan hevde seg ytterligere til neste år. Ekstra honnør til Torkild Rødsand som coachet laget denne helgen på en fremragende måte.