KNEPENT TAP FOR FRØYA

Onsdag 10.mars spilte U18-guttene en utsatt kamp mot Frøya i Frøyahallen. Frøya ligger på fjerdeplass i serien (a-poeng med Ulriken på tredje etter kampen mot oss) og vi har hatt et godt tak på dem de siste årene. I desember slo vi dem 80-59 i Sandslihallen og kanskje var det ”historien” som gjorde at guttene virket å ta litt vel lett på oppgaven.
”Uheldigvis” åpnet kampen med at Anders satt en 3’er, og da fikk vel alle våre spillere bekreftet tanken på at dette kom til å gå lett. Men før det var gått fire minutter lå vi under 10-3. Og derfra og ut skulle vi få slite hele veien. Resten av første periode holdt vi følge og stillingen var 24-17 etter de første ti minuttene.
I andre periode åpnet Frøya igjen best og gikk opp til 28-17, men derfra og til pause jobbet vi bra. 21 poeng scoret og bare 9 sluppet inn gjorde at vi var foran med ett halvveis i kampen (37-38).
Etter pause var vi litt tilbake til gamle synder. Frøya fikk dominere og halvveis i tredjeperiode hadde de igjen opparbeidet seg en liten ledelse (53-49). Så var det vår tur. Vi la inn et 11-0 run og overtok ledelsen med 7 (60-53). Men Frøya kom tilbake, knappet ned på ledelse vår, og før siste periode ledet vi 65-61.
I siste periode fulgte lagene hverandre hele tiden, med oss noen få poeng foran, helt til det 10. og siste minutt. Da utlignet Frøya først til 80-80. Deretter fikk de to skudd, traff på det ene, og vi hadde ballen, ett poeng under og med nok sekunder til å avgjøre det hele. Men vi var ikke gode nok i det avgjørende øyeblikk. Frøya jobbet godt i forsvar og vi kom ikke til avslutning. De vant ballen og vi klarte heller ikke å gjøre de taktisk riktige valgene i sluttsekundene. Dermed sluttet kampen med knappest mulig seier til Frøya (81-80).
Selv har jeg vært i Oslo denne uken og skriver referat ut fra kampskjema og utsagn fra andre som så kampen. Jeg har nevnt ”inngangen” til kampen tidligere i referatet. Det var tydelig at alle ikke var like klar for å kjempe om poengene som man må være, spesielt i jevne kamper. Men et tap skyldes nødvendigvis ikke bare at det ene laget er dårlig (dårlige enn forventet/vanlig). Da er det som oftest det andre laget som er gode og gjør motstanderne dårlige. Og slik var det denne dagen også. Frøya spilte godt og med Adrian i spissen holdt de hodet kaldt og avgjorde en jevn kamp i sluttsekundene. Da fikk de også betalt i form av erfaring fra tøffe kamper på høyere nivå. Og slik skal det være. Har man lagt ned mye arbeid er det rett å rimelig å få betalt for det. Vi må vel innrømme at de siste ukene ikke har vært de beste vi har hatt treningsmessig. Førstkommende søndag møter vi Gimle i det som vi hadde håpet skulle være en seriefinale. Nå er det løpet definitivt kjørt, og med det vi viste mot Frøya ville vi nok uansett ikke ha en sjanse mot Gimle. Så like greit.
Skulle vi lære noe av dette må det vel være at vi konstaterer (igjen) at sportslige prestasjoner er ferskevare. Helt uavhengig av hva vi har prestert før så må prestasjonen gjentas for hver kamp. Det ser fortsatt ut til at en del spillere ennå ikke helt har skjønt dette. Vi er nok nødt til å lære oss noen slike elementære ting for på komme videre. Dette ikke sagt som en unnskyldning for tapet. Dette er en del av prestasjonen, og behersker vi ikke dette er vi bare ikke gode nok.
Fra å ligge på  sikker sølvplass må vi nå regne med å måtte slåss om disse med både Ulriken og Frøya, og her kommer hvert poeng til å være viktig. I følge kretsens sider har vi to kamper igjen, men jeg lurer på hvor det er blitt av vår andre kamp mot Hop. Den ble utsatt pga dommermangel og ble aldri satt opp igjen (?).
Poengplukkere: Anders 28, Espen 20, Fredrik 12, Joachim 11, Alex 6 og Eirik 3. Hos Frøya var det Adrian, Sindre og Remy som dominerte stort med henholdsvis 26, 21 og 18 poeng. I tillegg hadde Øystein 12 og B.Rojas 4.
Vi skal ut i ny vanskelig (men alltid gøy) kamp mot Gimle på søndag i Sandslihallen 20.30. Frøya spiller lørdag borte mot Flaktveit.