”91-GUTTA” SJANSELØSE MOT FRØYA

Lørdag 9.februar skulle Frøya-91 prøve å ta revansje for det ”sure” tapet de hadde mot oss i Bjarghallen 19.januar da vi vant 77-64. Som sagt i referatet fra kampen den gang så varierer styrken til dette Frøyalaget veldig etter hvem som er med. Ikke minst er Mo en viktig spiller for dette laget. Og denne gangen var han med, og revansje fikk de og vel så det!
Kampen var jevn i starten og lagene fulgte hverandre til 15-14 før Frøya satte inn fire poeng i siste minutt av første periode og avsluttet perioden med 20-14-ledelse. Victor S og Mo var sentrale i denne perioden med til sammen 13 av 20 poeng, og like sentrale skulle de bli i resten av kampen.
Andre periode fortsatte som første med et overtak til Frøya, og selv om vi spillemessig hang brukbart med gjorde dårlig uttelling til at sifrene ble så klare som 22-12 i den perioden, og de gikk til pause med 42-26.
Etter pausen hadde vi et lite håp om å klare å snu tendensen og kanskje ta litt innpå. Men i stedet var det Frøya som hadde full kontroll og feide oss av banen med 26-8. I denne perioden var vi regelrett sjanseløse. Vi ble presset til å gjøre pasningsfeil som ga dem enkle poeng og vi klarte ikke å blokke dem ut, noe som ga dem ”utallige” returer og nye poeng. Når de kan bruke to meget gode 91-spillere til å ta ut våre sentrale spillere i oppbyggingen blir vi svært sårbare. Da blir forskjellen på lagene veldig tydelig og poengfangsten deretter.
I siste periode var vi igjen litt med på notene, men Frøya var hele tiden hakket kvassere enn oss og perioderesultatet ble 21-14. Det ga sluttresultat 89-48. Relativt store sifre, men vi er likevel bra fornøyd med det vi presterte. Bra forsvarsjobbing og brukbare tendenser i angrep, men med minus på returer spesielt. Spennende å se hva morgendagen bringer. Da møter vi igjen nesten det samme laget i 92-serien, men selvsagt uten dagens sentrale 91-spillere. Men før den tid skal de fleste av spillerne på begge lag gjennom to treninger for å vise seg frem for landslagstrenerne for U16-laget. Så det kommer til å bli en del slitne bein som møtes igjen til kamp i morgen kl 16.15 i Slåtthaughallen.
Kampen i dag var vi på sidelinjen godt fornøyd med på mange måter: Mye fin basket fra begge lag, fair play og god tone blant både spillere, lagledere og dommere. Slike gutter vil basket-Norge ha! Takk til alle deltakerne for god underholdning og fin kamp!
Hos Frøya var som nevnt Victor S og Karamo sentrale med henholdsvis 25 og 21 poeng. Deretter fulgte Yassin med 11 (derav 3 trepoengere!), Victor I 9, Adrian 8, Sindre 7, Ole Ø 6 og Ole S 2.
Kirkevollpoengene ble satt av Anders 16, Erlend og Aleksander 12 hver, Joachim 4, Roy og Espen 2 hver.