JEVN KAMP MOT ASKØY

Askøy er et lagt vi har spilt jevnt mot det siste året, og de fire siste kampene har blit avgjort i siste minutt med seiersmargin tre poeng eller mindre, hvorav to seire til hvert lag. Altså lå alt til rette for en spennende og publikumsvennlig kamp på søndag 17.januar i Landåshallen (for anledningen vår hjemmebane). Forøvrig har vi etter en litt dårlig start på sesongen spilt en rekke jevne kamper mot alle lag i serien,  så utfordringen fremover blir å få flere av disse til å tippe i vår favør.

Kirkevoll manglet flere viktige spillere til denne kampen, både Oda, Susanne og Siri. Susanne er forøvrig trolig tilbake i trening etter skadefraværet fra og med kommende uke. I tillegg er Vilde tilbake i byen igjen og har allerede rukket å være med på et par treninger og kommer nok sterkt fremover. Oppsummert klarte vi derfor å stille med syv spillere: Veronica, Amalie, Tonje, Lene, Signe, Malin og  Malin.

Kampen begynte som så ofte før, Kirkevoll kom bakpå og lå under 6-0 etter et par minutter. Deretter kom laget tilbake og første periode endte 10-6 til Askøy. Så fulgte lagene hverandre jevnt, Askøy 1-4 poeng foran, inntil etter 9 minutter i tredje periode da Kirkevoll gikk opp til 29-28. I siste sekund av tredje scoret imidlertid Askøy og gikk igjen i ledelsen med 30-29. Askøy ledet også i fjerde periode og med 1:45 igjen lå Kirkevoll under 35-33. Da la vi om til fullbanepress og klarte å heve tempoet. Lene scoret på to av fire straffer (lagfeil) og  dermed var stillingen 35-35. Dessvere - med bare 0:45 igjen gjør vi en usportslig feil (feiler spiller alene mot kurve), Askøy får to straffer og får beholde ballen. De treffer på en av straffene og er dermed i ledelsen (taktisk sett var altså det å feile spilleren ok). De siste 45 sekundene bølger spillet frem og tilbake, Kirkevoll har flere sjanser og fem sekunder før full tid stjeler vi ballen og Signe rusher og scorer en høyrehåndslay-up hardt presset (og etter undertegnedes mening også feilet) av to Askøyspillere! De siste sekundene renner ut uten at Askøy klarer å produsere, og dermed vinner Kirkevoll 37-36.  Altså nok en høydramatisk kamp mot Askøy og kjempebra underholdning for alle som var på og rundt banen.

Spillemessig er min oppfatning at Kirkevoll var et hakk bedre en Askøy, men nok en gang er uttellingen dårlig, og i dag også preget av en del dårlig valgte avslutninger. Imidlertid gjorde god forsvarsjobbing det likevel mulig med en seier. Samtlige spillere jobbet svært godt og har sin del av seieren. Spesielt varr det viktig for oss at vi har spillere som starter på benken som gjør gode innhop og faktisk styrker laget utover kampen! Jentene holdt også hodet kaldt mot slutten, og klarte å hente inn igjen ledelsen til motstanderen og også avgjøre kampen. Forhåpentligvis har vi nå lært litt av mange jevne kamper denne sesongen. En av våre beste, Lene, fikk sin fjerde feil tidlig i tredje periode, men hadde likevel rutine nok til å få fullføre kampen samtidig som hun spilte godt forsvar.

Askøy stilte forøvrig med spillende trener (Ida), og det er sjelden en optimal løsning i basket, selv om det så ut til å fungere greit. De er et jevngodt lag med Kirkevoll og på mange måter er det tilfeldigheter som avgjør hvilket lag som ender opp med seieren. Mest poeng på Askøy i dag: Line Mikkelsen med 20.

Registrert statistikk (ikke alt er registrert, og husk på at de med mest spilletid naturlig nok ofte ligger øverst. Det som egentlig teller er antall delt på spilte minutter, og her ligger Amalie spesielt godt an):
Poeng: Signe 16, Lene 9, Malin OH 6, Malin SH 4., Amalie 2
Returer angrep: Amalie 4, Malin SH 2, Signe 2, Veronica 1, Malin OH 1
Returer forsvar: Amalie 5, Malin OH 4, Tonje 2, Malin SH 2, Signe 2, Veronica 1, Lene 1
Steals: Malin OH 7, Signe 7, Lene 5, Tonje 2, Veronica 1, Amalie 1, Malin SH 1
Turnover: Amalie 0 (!), Malin SH 1,  Tonje 2, Veronica 2, Lene 3, Signe 5, Malin OH 5

Alt i alt en god kamp mot et jevngodt Askøylag  i en flott ramme med en god del foreldre tilstede i Landåshallen. Kirkevoll ligger etter kampen som nr 2 på tabellen, men med flest kamper spilt av alle lagene. Askøy ligger med samme poengsum, med Kirkevoll er foran på innbyrdes oppgjør. Neste kamp er mot Bønes i Bjarghallen 6.februar kl 16. Før det skal vi prøve å få til treninger i Bjarghallen slik at vi blir vant til kurvene og dermed kanskje bedrer treffprosenten? Bønes slo vi sist, så de er sikkert sultne på revansje.