KAMP MOT TYSVÆR

Søndag 21.mars var det klart for ”hjemmekamp” i Sandslihallen mot Tysvær. Tysvær er vinner av serien i år og hadde ni seire og to tap foran denne kampen. Da vi møtte de i første kamp i høst var Tysvær overlegne og vant 58-18. I andre kamp i Tysvær 12. desember var det langt jevnere og til tross for at vi bare stilte med fem spillere (Susanne knakk en finger under oppvarmingen) var kampen jevn lenge og vi tapte til slutt med 46-35. Og med to strake tap for Kirkevolljentene mot Frøya friskt i minne, samt litt dårlig treningsoppmøte i det siste, var det med bange anelser Susanne (med ball på bildet) og resten av gjengen stilte til kamp denne gang.

Kirkevoll stilte med Siri, Lene, Malin OH, Signe, Oda, Amalie og Susanne. Kirkevoll gikk direkte fra start opp i 2-0 og videre til 4-2. Derfra og videre i første periode ble det en jevn kamp, men der Tysvær scoret, og Kirkevoll bommet eller mistet ballen ved feilpasninger. Etter perioden stod det 9-4 til Tysvær. Utover i andre periode fortsatte trenden, men med noe bedre uttelling til Kirkevoll ble resultatet etter halvspilt kamp 19-12 til Tysvær. Likevel ikke verre enn at jentene på dette tidspunktet følte at dette kunne de snu til seier. Første halvdel var preget av bra forsvarsspill, men jentene slet med å klare å passere og dermed utnytte Tysværs trekvartbanesonepress. Utover i tredje periode fortsatte trenden inntil Tysvær ledet 24-15 midt i omgangen. Etter en timeout løsnet imidlertid angrepsspillet, og plutselig klarte Kirkevoll å spille ball forbi presset og dermed kombinere seg til en del fine poeng, og når perioden var over ledet igjen Kirkevoll 28-26. I siste periode bølge spillet videre, og da Tysvær halvveis gikk forbi til 34-32, deretter 36-34 og 38-26 begynte det å se mørkt ut. Med 2-3 minutter igjen klarte imidlertid Kirkevolljentene nok en gang å hente inn og gå forbi, og ved å benytte seg av lange angrep på slutten rodde de seieren i land med 42-38. En skikkelig tett og spennende kamp, som vi har hatt mange av i år, og som har tippet begge veier, men i dag trakk altså Kirkevoll det lengste strået!

Utover kampen var det mange fine angrep der 4-5 spillere var innom ballen før det ble poeng, og det lover godt fremover. Uttellingen kan imidlertid fremdeles bli vesentlig bedre, da kan slike kamper vinnes med 20-30 poeng. Et unntak er Lene som i dag blir toppscorer og har god treffprosent på skudd innenfor 3-sekundersfeltet, også i pressede øyeblikk.  Hun holder hodet kaldt og scorer 17 poeng i de to siste periodene, mange av dem etter fine angrep der hele laget er involvert. Defensivt var det totalt sett en bra kamp, og det fører til at Tysvær må avslutte en del fra distanse. Forsvarsarbeid vinner kamper, og i dag jobbet hele laget godt i forsvar.

På Tysvær imponerte spesielt Amalie Eskevik som scoret 22 av lagets 38 poeng. På Kirkevoll scoret Lene 20 poeng (4/8 straffer), Signe 17 (1/2 straffer), Siri 2, Oda 2 (0/2 straffer) og Susanne 2. Til sammen altså 43 poeng, det ene poenget skyldes en feil på kampskjemaet. Siri hadde fire feil, og Lene, Oda, Susanne og Malin tre feil hver - det sier litt om tett og godt forsvarsarbeid.

Dette var siste kamp for sesongen og seier mot puljevinnerne smaker godt for både spillere, trenere, lagleder og foreldre … . En underholdende kamp, og det hele ble feiret med en kola til hver umiddelbart etter kampen. Nå er neste utfordringer for U16-jentene Hansacup 23.-26. april og Gøteborg basketball festival 12-16.mai.