HANSA CUP OPPSUMMERING

I år stilte J94/J95 med et felles U-16 lag i Hansacup. U16-laget har spilt i B-serien i år og dette var derfor en fin anledning til å få prøvd seg mot litt uvant motstand.

Første kamp var mot Tromsø på fredag, et lag vi møtte også i fjorårets Hansacup og den gang spilte jevnt med i perioder. Slik skulle det gå denne gang også: første halvdel var jevnspilt og endte 14-12 til Tromsø, utover i andre omgang sviktet Kirkevoll litt i forsvar og Tromsø dro i fra til en 34-20 seier. Ikke akkurat en stor kamp av Kirkevolljentene og vi gikk derfra med følelsen av at denne burde vi vunnet. Signe scoret forøvrig 18 av 20 Kirkevollpoeng – det sier litt om at flere må ta ansvar fremover. Lene var uheldig og fikk det som så ut som en kraftig ”lårhøne” på slutten av kampen. Låret hovnet skikkelig opp og resten av helgen ble tilbragt på krykker. Dette var uheldig også for laget, hun er en av våre aller beste spillere i stort sett hver eneste kamp.

Lørdag morgen var det kamp mot de nybakte norgesmestrene Ulriken. I og med at vi regnet med det ble vel tøft å vinne, så benyttet vi sjansen å la de nest beste får mye spilletid og gjerne ta et steg opp. Og til tross for at  vi ble ”knust” resultatmessig, så var det en del fint angrepsspill, og flere som aktivt involverte seg både fremover og bakover.

Deretter var det Høybråten som stod for tur lørdag ettermiddag. Dette er et lag som kom på fjerde plass i A-serien i Oslo, og etter å ha sett de i kampen mot Loddefjord tidligere på dagen, der det var jevnt lenge, regnet vi med nok en tøff kamp. På Kirkevoll stilte Malin og Malin, Signe, Silje, Susanne, Siri og Oda. Fra starten av i kampen ble det klart at det var et ”nytt” Kirkevolllag på banen i forhold til tidligere kamper. Flere spillere tok ansvar både i forsvar og angrep, og angrepene var varierte. Kirkevoll hadde føringen utover i kampen, og ledet 11-10 ved halvtid. Uheldigvis forstuet Signe ankelen tidlig i andre omgang, og med både Signe og Lene på skadelisten så det stygt ut. Likevel klarte jentene å komme tilbake og når det gjenstod to minutter av kampen ledet Kirkevoll 18-16. Vi tok en timeout og bestemte oss for å prøve å roe tempoet noe for å hale i land seieren. Istedenfor var det Høybråten som klarte å tilrive seg ballen og kjøre et par ”fast-break”, og dermed stakk de av med seieren.  Litt surt, men samtidig: dette en veldig god kamp av jentene og resultatet er blant de beste vi har klart – rett og slett fordi Høybråten har et godt lag. Med Lene og Signe skadefrie hadde vi kanskje klart å vippe kampen vår veg, men det blir selvsagt bare spekulasjoner. Alle spilte godt, men kanskje spesielt Susanne spilte en av sine beste kamper og tok et steg opp.

Alt i alt avsluttet jentene med en spennende og underholdende kamp som lover godt for turen til Gøteborg basketballfestival - som er neste utfordring. Der møter vi for øvrig innledningsvis Blackeberg (Sveriges største klubb), KFUM Järfälla og Äli Basket (blant de beste i fjorårets turnering). Dette er alle gode lag som nok ligger et par hakk over de vi møter i B-serien her hjemme J.