JENTER U15 KIRKEVOLL 2 MOT ASKØY

Søndag 19.oktober spilte Kirkevoll 2 kamp mot Askøy i U15 serien for jenter. Laget, etter opptelling av hvem som har betalt lisens eller ikke, bestod av: Vilde, Malene, Malin Herfindal, Kine, Susanne, Amalie og Siri Lie. Fjorårets kamp ble avlyst på forhånd fra Kirkevoll sin side og dermed tapt på walk-over, så dette var første gang vi møtte Askøy. Imidlertid spilles det trippel serie i år slik at våre to lag til sammen skal møte dem seks ganger. Denne kampen var derfor en interessant prøve på hva vi kan vente oss utover sesongen. Det viste seg at Askøy hadde et lag bestående av relativt store spillere, men uten de helt store stjernene som vi gjerne sliter med på andre lag – de som gjerne scorer 30 poeng per kamp.

På tross av store ambisjoner blant de fleste spillerne ved oppstart i høst har treningsoppmøtet blant flere av de som spiller på Kirkevoll 2 vært litt variabelt frem til nå. Noe av dette skyldes nok at vi i disse dager avslutter fotballsesongen, og håpet er derfor at treningsframmøtet øker fremover for de det gjelder. Manglende trening for enkeltspillere og samspill for laget som helhet satt litt preg på kampen og spesielt første periode, som til slutt endte 20-3 til Askøy. Innsatsen i perioden, og gjennom hele kampen, var derimot upåklagelig. Det samme gjelder humøret. Askøy scoret mange mål på grunn av sviktende forsvarsarbeid under kurven og altfor nølende angrep førte til få poeng for Kirkevoll. I tillegg bommet Kirkevolljentene på 7 av 8 straffer i denne perioden!
I andre periode fikk forsvaret satt seg og perioden endte 4-2 til Askøy. Hadde vi spilt fire perioder med forsvar som i andre periode hadde vi vunnet kampen. I tredje periode kom Askøy tilbake og perioden endte 17-6. I denne perioden hadde Kirkevoll mange sjanser, men skuddene satt ikke.

Fjerde periode begynte dramatisk da en Askøy spiller krasjet i Malin og i etterkant av dette trakket på ankelen hennes, slik at hun brakk foten. Malin er derfor ute noen uker og har fått gips fra kne til tåspissen! Totalt sett har vi nå på laget en brukket hånd, en brukket fot, en forstuet finger og et forslått halebein (alle på U15 laget), så det er en forkrøplet gjeng som stiller eller ikke kan stille på trening for tiden. I tillegg har vi et alvorlig overtråkk fra Hansacup som ennå ikke er gått over. Normalt sett er basketball en idrett med få skader, så dette er en spesiell situasjon. Kanskje ligger forklaringen i at teknisk nivå både hos oss og motstanderen foreløpig ikke er på topp, og at det dermed oppstår flere skader? Lageret med isposer er i alle fall allerede brukt opp etter 8 uker, så her må det bestilles nye forsyninger. Uansett endte fjerde periode omtrent som tredje, slik at sluttstillingen ble 57 – 18 til Askøy.

18 poeng er ny rekord for Kirkevoll 2, så da bør vi i utgangspunktet være fornøyd. De siste 5 minuttene øynet vi sjansen for å passere 20 men ivrige jenter ble da litt overivrige i forsøkene sine slik at til tross for mange muligheter forble det 18 poeng. På Kirkevoll scoret Amalie 8, Vilde 3, Malin 3, Susanne 2, Siri 2. I tredje og fjerde periode hadde Amalie sin beste basketperiode til nå og scoret alle sine 8 poeng i løpet av 10 min. Ellers må vi skjerpe oss kraftig på straffeskudd: Av 16 straffer scoret vi på 2, dvs. en treffprosent på 13%! Det er langt under det vi må forvente. Et av målene for i år er at jentene skal være i stand til å treffe på 7 av 10 straffer på trening, og hittil er det bare tre jenter som har klart det: Siri H, Oda, og Signe. Imidlertid har jentene generelt sett hevet seg siden i fjor, det vil si nærmet seg motstanderne noe: Regelen i fjor var med et unntak at vi score mindre enn 10 poeng per kamp, nå var det andre kamp på rad for Kirkevoll 2 der vi scorer nesten 20. Enkeltspillere gjør også i denne kampen gode prestasjoner som tyder på at noe er på gang: Susanne og Vilde er blitt tryggere på å føre ball, Malin gjør gode kutt mot kurven, Kine er blitt flinkere til å sikre returer, Malene har fått bedre ballkontroll og er derfor bedre offensivt, Siri er god i forsvar og til å screene og Amalie er sterk på retur og scorer en del ”inside”.

Neste kamp er vi sikret vår første jenter-U15 seier. Da skal Kirkevoll 1 møte Kirkevoll 2 i Bjarghallen. Den kampen går av stabelen 1.november kl 11:45. Med litt skader på begge lag kan det bli en jevn og spennende kamp!