TO J14-KAMPER MOT GIMLE I HELGEN!

Med 16 spillere på Jenter-94 i fjor og ett lag i serien ble det lite spilletid på hver i vår. Det er bakgrunnen for at vi i år har valgt å melde på to lag i serien, som nå heter U-15 Kvinner. Vi er påmeldt i B-serien, som består av de nederste lagene fra serien i fjor. Uheldigvis har to nye lag som var påmeldt - Ulset og Brattholmen, trukket seg, så da blir det stort sett bare tøff motstand i hele år.

Oppdelingen av lagene har vært basert på to kriterier: for det første ønsket vi å samle spillere som er mye på trening på samme lag, og for det andre har det vært sett på hvilke roller de ulike spillerne kan fylle. Vi kan altså ikke ha et helt lag fullt av ”guarder”, selv om de skulle ønske å være på samme lag og fordi om de er mye på trening. Kirkevoll 1 består av: Lene, Malin Henningsen, Iren, Oda, Siri, Signe, Katarina og Maren S., mens Kirkevoll 2 består av Kine, Vilde, Maren G., Malin Herfindal, Susanne, Malene, Amalie og Stine. Ved sesongstart er dette to nokså jevne lag.

I helgen skulle begge lag i ilden mot Gimle2. Først ut var Kirkevoll 1 på lørdag i Landåshallen – alle de overnevnte stilte med unntak av Maren S. Med 7eller 8 på laget blir det akkurat passe med spilletid på hver enkelt. Gimle 2 var et lag vi tapte 48-1 mot i desember i fjor, men i løpet av kampen skulle det vise seg at jentene har tatt et stort steg i forhold til det resultatet. I første periode kom Gimle best i gang og ledet 8-0 halvveis. To poeng hver av Malin og Signe samt godt forsvarsspill sørget for at perioderesultatet endte 10-4 til Gimle. I andre periode raknet det litt, og denne perioden vant Gimle 12-0. Imidlertid viste de to første periodene, og kampen som helhet, at jentene i større grad enn tidligere har struktur i eget spill. De klarer som regel å få ballen frem i angrep uten å stresse, med og uten høyt press i mot. I tillegg behersket de å kontrollere ballen ved returtakning – tidligere har alt for mange returer endt med at motstanderen stjeler ballen. Der det svikter er først og fremst på fast-break – som alt for ofte ender med ”turn-over”, ved etablert angrep – der det pakkes for mye ball på tvers, og på skudd – der det bommes for mye.

Tredje og fjerde periode, med perioderesultater 10-6 og 12-11 til Gimle, viste imidlertid ytterligere fremgang, og kanskje fikk man spilt på seg litt selvtillit. I disse periodene haglet det med Kirkevollsjanser, og det ble også en del poeng. Totalt ble det 44-21 til Gimle. Poengene for Kirkevoll ble scoret av Lene (7), Signe (6), Malin (4) og Siri (4). På Gimle scoret Rannveig og Ingeborg 10 poeng hver. Kirkevoll spilte seg til mange fast-break, der også noen endte med poeng.

Laget passerte en milepæl idet man for første gang klarte å score over 20 poeng. Forrige rekord var 14. Av enkeltspillere kan jeg fremheve Katarina, som på tross av magert treningsgrunnlag blir bedre og bedre for hver kamp - i denne kampen viste hun at det bor en tøffing i henne med hensyn på returtaking og forsvarsarbeid. Malin imponerte også med godt forsvarsarbeid og det at hun fra vanskelig posisjon under kurver klarer å beholde ballen og i enkelte tilfeller også score. I tillegg spilte Iren en god kamp der hun var tro mot sin rolle der hun skulle stoppe motstandernes fast-break. Utover dette gjorde hele laget sin beste kamp hittil – og med litt bedre treffprosent hadde resultatet blitt jevnere! Jentene synes også det var gøy å få til mer spill enn tidligere. Alt i alt en flott forestilling!

Søndag var det Kirkevoll 2 sin tur mot Gimle 2, i Gimlehallen. Alle de overnevnte stilte, med unntak av en syk Stine. Siri fra J-95 spilte også. Elisabeth, vår nye trener, ledet laget. Laget spilte litt mindre strukturert enn Kirkevoll 1 på lørdag, men var til gjengjeld god på returene og skapte mange sjanser. Perioderesultatene ble 10-4, 12-3, 14-2 og 6-2, og Gimle vant 42-11 totalt. Poengene for Kirkevoll ble scoret av Susanne(4), Malin (2), Maren (2), Vilde(2) og Amalie (1).

I denne kampen imponerte Maren og Kine med god returtakning. Amalie viste at hun har blitt bedre og var mer involvert enn tidligere. Malin kjempet godt og viste en god holdning gjennom hele kampen. Susanne viste at hun begynner å beherske en ballfører rolle, men må fortsette å trene på å bruke begge hender. Vilde klarte mot slutten ved flere anledninger å komme seg i fri posisjon, noe laget som helhet sliter med. Malene var til tider tøffere enn tidligere og var også derfor mer involvert. I det hele tatt en kamp der hele laget kjempet godt, og med litt mer struktur i angrep samt bedre treffprosent kunne resultatet vært jevnere. Men tross alt, nok en kamp der vi scorer mer enn 10 poeng.

Totalt sett er mitt inntrykk at oppdeling av lagene gir muligheten for større grad av samspill og tydeligere roller for hver enkelt. Mer spilletid vil føre til at enkeltpersoner får større selvtillit og mer erfaring. Etter første kamp er fremdeles inntrykket at lagene er jevne. Den største forskjellen fra i fjor er at lagene nå behersker igangsetting og det å spille seg frem til motstanderens 3-poeng linje, og dermed muliggjøre etablerte angrep. Vi er fremdeles ikke tøff nok i forsvar og på retur, og må sende ballen raskere rundt i angrep, men det satser vi på kommer i løpet av sesongen.

Altså - en oppløftende helg for jenter-94 som øker forventningene for resten av sesongen.