SISTE SERIEKAMP MOT NATTLAND

Siste kamp i debutsessongen for J94 gikk av stabelen i Haukelandshallen 28.mars og var mot Nattland. Dette laget har stort sett lagt over oss på tabellen, men i forrige oppgjør mot laget vant Kirkevoll  noe overraskendel 34 – 20 i en kamp der Nattland nok manglet noen av sine beste spillere. I Åpningscupen og i Hansacupen har vi før det igjen tapt  to ganger mot dette laget. Før kampen lå Nattland to poeng foran oss og med seier ville Kirkevoll gå forbi, så jentene var bra motiverte.

Tonje var tilbake på laget etter at hun måtte stå over mot Kirkevoll, og ellers stilte Maria, Silje M., Silje S., Signe og Hilde. Av stammen i laget manglet altså bare Siri. Første periode begynte jevnt men Nattland fikk et knapt overtak og gikk opp i 4-0. Etter dette kom Kirkevoll tilbake og vant perioden 10-8. Andre periode var en av de beste denne sesongen for Kirkevoll, og forsvarsarbeidet satt skikkelig bra. I tillegg kom hele fire av fem spillere på scoringslisten i den perioden, og ved halvspilt stod det 20-12 til Kirkevoll. Videre utover kampen kom Nattland tilbake og knappet stadig inn på forspranget. Kirkevolljentene ble litt slitne men kjempet tappert. Med to minutter igjen satt Nattland to poeng og stillingen var 32-28 til Kirkevoll. Nå hadde Nattland fått skikkelig blod på tann og laget ble like etterpå tildelt to straffer. Heldigvis for Kirkevoll bommet de på begge, men på grunn av en feilpasning fikk de en ny sjanse og scoret to poeng til med 30 sekunder igjen. Det ble en del armer og bein på slutten men kampen ebbet likevel ut med seier 32-30 til Kirkevoll.
På Kirkevoll scoret Signe 20, Tonje 4 (4/6 straffer – bra!), Maria 4 og Silje 4. Hilde, som vanligvis scorer noen poeng, ble godt passet på i denne kampen og kom ikke på scoringslisten. Mestscorende på Nattland var Emilie Kronstad med 14 poeng.

Oppsummert var det en jevn og tett kamp med god stemning der flere spillere på laget var involvert i angrep og scoret i avgjørende situasjoner. Spesielt gjelder det i andre periode. Dommerne Mads Totland og Mads Hallen gjør også en god jobb og finner en fin balanse i forhold til nivået på spillerne.
Sesongen er med dette avsluttet og jentene havnet på 6.plass på tabellen med 5 seire og 11 tap. Dette er i overkant av hva vi kunne håpe på i første sesongen etter undertegnedes mening. Bak oss på tabellen havnet Nattland, Bønes og Ulset, mens like foran oss var Hop2 og Bønes, begge lag vi har hatt jevne kamper mot. Ulriken, Hop1 og Ytrebygda på topp har imidlertid vært i en klasse for seg. Laget har vist en fin stigning i løpet av sesongen, noe  de to siste kampene mot Nattland og Ytrebygda har vist spesielt. Imidlertid svinger prestasjonene og det er et behov for å få flere spillere involvert i større grad i angrepsspillet. Flere spillere viser gode takter på trening, og med litt egentrening på garasjekurven, så er forutsetningene på plass for ytterligere fremgang. Flere av jentene har også meldt seg på basketleir i sommer, så neste sesong kan bli spennende.

Neste kamper for dette laget  blir nå i Hansacup 8-10 mai, der kampoppsettet ikke er klart ennå. I tillegg prøver vi å få til et lag til Ammerud Cup i mai.