JEVN KAMP MOT FRØYA!

Lørdag 16.januar var det klart for årets første kamp mot Frøya, i Frøyahallen. De fleste på dette laget har vi møtt et par ganger i J95 klassen,  og kun vunnet en gang - i Hansacupen i fjor. Sist vi møtte dem var i siste kamp i julecupen der vi tapte med et par poeng. I denne kampen hadde vi et par viktige spillere med ”gyldig” forfall: Oda, Siri og Susanne, men klarte likevel å stille åtte spillere. De tre andre er nok tilbake til neste kamp.

Kampen begynte med dårlig uttelling til Kirkevoll og Frøya fikk gå opp til 12-0 før Kirkevoll svarte. Perioden endte 12-4 til Førya. Utover kampen jobbet jentene seg sakte innpå og vant de to neste periodene 12 -8 og 16-11. I siste periode fortsatte innhentingen, inntil Kirkevoll to minutter før slutt gikk opp i ledelsen 44-43. I løpet av de siste to minuttene trakk imidlertid Frøya det lengste strået og vant kampen 49-46.

Spillemessig var Kirkevoll fullt på høyde med Frøya, men laget slet som ofte før med dårlig uttelling. Frøyas toppscorer, V. Tveita scoret hele 27 poeng, og var vanskelig å stoppe (neste kamp bør vi vurdere spesiell markering her). Dette var likevel en kamp vi hadde god mulighet til å vinne, men nok en gang får vi en dårlig start som vi må jobbe hele kampen for å ta inn igjen: Enkelte spillere trenger å passe på å være kampklar før de entrer banen og ikke bruke de første minuttene til å våkne på! Ellers er vi uheldige med et par dommeravgjørelser som går i mot oss på slutten, blant annet mister vi muligheten til en timeout på slutten da vi virkelig trenger det. Dermed ikke sagt at dommerne var dårlige, det var de absolutt ikke, men ofte er det tilfeldigheter som avgjør slike jevne kamper. Etter denne kampen må vi først og fremst fokusere på å få bedret uttellingen slik at vi kan fremover kan avgjøre denne type kamper med god margin. På den positive siden flyter både forsvarsarbeidet og angrepsspillet i perioder bedre enn noen gang, så egentlig var denne kampen en opptur for oss spillemessig. Spillerstallen begynner å bli jevnere, slik at alle kan få spilletid uten at vi med det risikerer mange poeng i mot på kort tid. Et jevnere lag betyr også bedre kamp om plassene, som på sikt vil bedre oss ytterligere!

Statistikk for Kirkevoll (ikke veldig nøye registrert, og de med mest spilletid er naturlig nok ofte øverst):
Poeng: Signe 24, Lene 12, Tonje 4, Veronica 2, Malin OH 4,
Returer angrep: Amalie 4, Veronica 3, Malin OH 3, Tonje 1, Malin SH 1
Returer forsvar: Malin OH 5, Amalie 4, Malin SH 3, Signe 3, Tonje 2, Lene 2, Vilde 1
Steals: Malin OH 4, Signe 4, Veronica 3, Lene 3, Malie 2, Tonje 1, Malin SH 1
Turnover: Malin SH 1, Malin OH 1, Lene 3, Resten 0

Vi har forøvrig to kamper igjen mot Frøya denne sesongen, og begge gangene skal det realistiske målet helt klart være å vinne – revansje!