SÅ VIDT DET HOLDT MOT FLAKTVEIT!

Flaktveit står med to tap så langt (med 8 mot Gimle og 12 mot BSI) mens vi har to seire (22 mot Askøy og 26 mot Gimle). Dermed regnet vi ut at vi burde klare å slå Flaktveit i dagens kamp (søndag 1.nov klokken 15.00 i Flaktveithallen). Men kampen ble atskillig jevnere enn vi hadde håpet på.
Etter at de satte de første to poengene var vi i føringen resten av perioden og vant denne 20-13. Andre periode var jevn. Vi øket med ett poeng og gikk til pause med 32-24. Vi ble møtt med mer fysisk basket enn vi er vant til og slet med å komme til kurven. Og når treffprosenten på skuddene våre var langt under pari ble det lite poeng ut av det. Det resulterte i at ledelsen vår omtrent ble halvert i tredje periode (37-42) og de øynet virkelig muligheter for å få sin første seier.
I siste periode satset de alt på å ta oss igjen tidlig. Det førte til at de allerede etter 2.40 minutter hadde 5 feil. Dermed fikk vi en del straffer i siste periode. 15 ett-poengsforsøk hadde vi og traff på 11 av disse. Midtveis stod det 48-48 på tavlen. Vi rykket til 52-58, men de kom igjen til 56-58. Vi svarte med 56-62 og altså 59-63 til slutt. I tillegg til straffene traff Anders på to 3’ere mot slutten. Dette reddet nok seieren for oss.

Dette var nok det dårligste 4M-guttene har levert så langt. Kanskje vi trodde det skulle bli lettere? I hvert fall virket det som konsentrasjonen var svært så lav og vi manglet initiativ. Coach lå hjemme med mageonde så dette måtte guttene løse selv. Og selv om vi spillemessig ikke helt fant ut av det i dag så sto guttene sammen og red stormen av. Dermed topper vi tabellen med full pott (6 poeng). BSI er også ubeseiret, men de har bare spilt to kamper. Og akkurat BSI møter vi i vår neste kamp. Søndag 15.november klokken 20.30 i Sandslihallen blir det toppoppgjør. Jeg ber alle spillerne notere seg tid og sted. Det var ikke alle som hadde fått med seg at det var kamp i dag.
Flaktveit møter U.Phil i sin neste kamp. U.Phil har tapt med 50 mot Gimle og 69 mot BSI, så her er det muligheter får seier til Flaktveit. Uansett hvem som vinner blir det lagets første seier i årets serie.
Poeng i dag: Tobias og Anders 16, Aleksander 13, Espen 11, Daniel 5 og Eirik 2.
For Flaktveit: Nicolai 18, Bård 11, Jonas 9 (3 tre’ere), Christian 8, Adrian 6, Tuan 4, Jan-Erik 3.