BASKETNIGHT FOR KIRKEVOLLJENTENE: INTERNCUP OG PIZZAKVELD!

Torsdag var det duket for ”basketnight” for Kirkevolls jenter 94 og 95. Tilsammen 18 jenter stilte. Først var det interncup og konkurranser , og her stilte fire lag med de fantasifulle navnene Plastic Fantastic (Maren, Malin OH, Malin E., Maria, Katinka) , Fiskekakene (Lene, Stine, Siri, Silje), Blåe Glatte Gateplakater (Signe, Amalie, Susanne, Oda) og Ibsens Ripsbusker OAB (Vilde, Malin SH, Tonje, Helene). Kampene var på 2x2.5 min, og det ble full spilt full serie. Les resten av Jon Kåres oppsummering i J95-bloggen eller J94-bloggen.
0 Comments

POLITIATTEST

Styret i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) vedtok 10. mars 2008 at hele norsk idrett skal kreve politiattest mot seksuelle overgrep mot barn.
Ordningen trer i kraft 1. januar 2009. Du kan lese mer om ordningen på Norges Idrettsforbunds sider her.
Kirkevoll Basketballklubb har i styremøte vedtatt en prosedyre som skal gjelde for klubben. Du finner vår rutine for innhenting av politiattest i dokumentarkivet vårt (eller ved å laste den ned direkte HER). KBBK vil iverksette ordningen og innhente politiattest(er) i tråd med regelverket innen 01.01.2009 slik vi er pålagt.
0 Comments

PETTER, EPHREM OG ESPEN MED PÅ KRETSLAGET!!

Søndag 23. november var siste mulighet å overbevise kretslagstreneren om at en var god nok og fortjente en plass i troppen som skal dra til Haugesund neste helg til turnering og treningssamling. Vi har hatt tre spillere på disse treningene og alle var like blide da navnene i troppen ble lest opp. Både Petter, Ephrem og Espen skulle det holdes av plasser til i bussen til Haugesund neste fredag. Dette blir en fin opplevelse for dem. Det skal spilles kamper mot andre kretslag og trenes med dyktige trenere, både basket- og basistreninger. Vi gratulerer alle tre med plassen. Dette vil selvsagt også styrke laget vårt på sikt. Stå på og marker dere! Lykke til!
Her finner du mer info om opplegget.
Arve
0 Comments

TRENING TORSDAG 27. NOVEMBER

Førstkommende torsdag skal jentene våre ha internturnering og påfølgende pizza-kveld. Derfor har de overtatt treningstiden til guttene som altså IKKE skal trene på Kirkevoll denne kvelden.
0 Comments

U15-GUTTENE SLO HOP-1

Etter at Espen (bildet) og resten av våre U15-gutter sist helg kjørte over Hop 2 (95-laget) med sifrene 104-15, ventet sterkere motstand denne helgen. Også nå var det Hopgutter vi skulle spille mot og stedet var som sist Slåtthaughallen. Vi kjenner jo disse Hopguttenen fra tidligere kamper, men ble litt overrasket når vi så hvor mye de hadde strukket seg i løpet av sommeren og høsten. Vi er jo ikke selv blant de høyeste lagene og fryktet at dette kunne bli tøft. Men guttene tok fart og satset på å løpe rundt i stedet for å kjempe i høyden, og det klarte de bra. Les hele referatet fra kampen HER.
0 Comments

U15 KVINNER: KIRKEVOLL-2 NÅDDE 30 POENG I EN KAMP!

Søndag morgen spilte Kirkevoll 2 mot Gimle 2 i Gimlehallen. Nok en gang hadde vi litt problemer med å stille nok jenter -  fire personer meldte fra i løpet av de to siste dagene at de ikke kom, og to jenter som hadde sagt de skulle komme dukket ikke opp. Skjerp dere jenter! Men fordi en småsyk Malene stilte opp likevel og Oda steppet inn som reserve i siste liten ordnet det seg likevel. På Kirkevoll stilte Maren Guntveit, Malin Herfindal, Amalie, Susanne, Oda og altså Malene. Les Jons referat fra kampen HER.
0 Comments

GEORGE MED PÅ KRETSLAGET U14!

De siste par månedene har kretslagene for U14, U15 og U16 hatt treninger for å forberede seg til kretslagsturnering og talentleir i Haugesund neste helg (28.-30.november). Det skal være en samling der spillerutvikling står i sentrum og helgen skal fylles med kamper, treninger og sosial happening. Landslagstrenerne Baard Stoller (kvinnelandslaget), Kelvin Woods (U16-landslaget for gutter), Marianne Hella (kvinnelandslagets kaptein), Per Tøien og Kalle Ossianilson vil være tilstede og gjennomføre treninger samt se på hvilke talenter som finnes. Sindre Madsgaard (Olympiatoppen) og Henning Bergh (NTG) vil også holde økter i basistrening og treningsmetodikk i basket.
Vi har hatt Ephrem, Petter og Espen med på treningene for U15, men George, som er vår eneste guttespiller i U14, ble ”glemt” (kanskje fordi han spiller på U15-laget og alle forbinder ham med det laget). Han var derfor ikke med på de første treningene. Men innsatsen han har vist nå i høst på klubbtreningene og U15-kampene og endringene hans i holdningene til trening og kamp gjorde at vi snakket med treneren, beklaget at vi hadde ”sovet i timen” og sa vi hadde et talent som burde få prøve seg. Han var villig til å gi George en sjanse og han stilte derfor til trening i Frøyahallen i dag (lørdag 22.november). Der imponerte han treneren så pass at han etterpå fikk melding om at han kunne begynne å planlegge pakking av sekken til turen neste helg. Haugesund venter på vår talentfulle 13-åring. Der får han trene og spille med de beste i sin årsklasse fra hele landet. Tre kamper i tillegg til treninger og sosiale aktiviteter venter dem. Dette blir moro. Vi gleder oss med George og er spente på videre utvikling av denne gutten. Han har muligheter til å nå langt innen basket.
Arve
0 Comments

LETT FOR U18-GUTTENE MOT ASKØY

Så langt i årets serie er det kun to lag som står uten poeng. Askøy er ett av dem og som ventet beholdt de den nullen også etter at de i dag (lørdag 22.november) møtte våre gutter i Askøyhallen. Det så litt tynt ut like før kampstart for oss. Joachim er ennå ikke klar etter overtråkket og da både Fredrik og Niko (med fedrene som sjåfører og kartlesere) havnet langt ute på Ravnanger var vi bare fem igjen. Men det er ingen skam å spørre lokalkjente og snu i tide, så alle var på plass i hallen da første hoppballen ble lempet opp. Les Arve sitt referat fra kampen HER.
0 Comments

U15-GUTTENE FIKK LETT MATCH MOT HOP 2

Søndag 16.november spilte Lars (bildet) og de andre U15-guttene våre mot Hop 2 i Slåtthaughallen kl 16.30. Dette er Hops 95-gutter som også spiller i U15-serien (94). Ut i fra hva de har prestert tidligere i sesongen skulle vi ikke ha noe problem med å slå dem, men i begynnelsen av kampen var det ikke store forskjellen på lagene. Les referat fra kampen i guttenes blog HER.
0 Comments

BASKET-NIGHT FOR JENTER-95 I NORDVIKEN!

Jenter-95 hadde basket & overnatting i Nordvik fredag 7. november. Tilsammen 10 jenter var med. Da gjengen ankom Nordvik skole begynte de å spille basketball i den sjokkerende lille gymsalen. Etter vi hadde spist begynte noen å synge Singstar, andre gikk ut en tur og noen slappet av, og noen fortsatte å spille basket. Da klokken ble elleve drov vi hjem til Silje. Det var god stemning når vi gjorde klar madrassene og pakket ut soveposene. Etter det satt vi for det meste og snakket og lo og spiste god mat. Alle var trøtt og sliten etter en lang kveld, siden vi ikke sovnet før fire om morgenen.
Takk til Aina og Kristin for å ha laget en gøy og morsom kveld med overnatting til laget, spesielt Kristin (mor til Silje) som lå å hørte på oss hele natten.
Du finner flere bilder HER.
Signe
0 Comments

VI STARTER OPP NYE MINILAG!

Klubben har en målsetning om å tilby baskettrening til barn og unge i nærmiljøet. Selv om vi sliter med treningstid og trenerkapasitet er vi nå klar til å starte opp nye lag for gutter og jenter født i 1998 og 1999! Treningstider:
  • Gutter født 1998 og 1999: Mandager 16:00 – 17:00 , fra 17.nov.
  • Jenter født 1998 og 1999: Tirsdager 18:15 – 19:15, fra 18.nov.

Sted: Nye gymsal på Kirkevoll skole.

Basketball er en inkluderende idrett som er svært populær blant unge. Ved basketballspill bygges koordinasjon, styrke, hurtighet og spenst. Idretten er nesten ”kontaktfri”, noe som medfører lite skader og den passer for alle. Trening og kamper foregår innendørs, og kamper er hovedsakelig konsentrert til enkelte helger i vinterhalvåret. Kirkevoll basketballklubb har et aktivt miljø der det er plass til både topp og bredde. Klubben har gutte- og jentelag i ulike årsklasser, som deltar både i serie og cup. Alle gutter og jenter født i 1998 eller 1999 er velkommen på trening, uavhengig av forkunnskaper!
0 Comments

FØRSTE SEIER TIL 95-JENTENE!

Søndag var det duket for den femte kampen i serien for Kirkevoll jenter-95. Etter to jevne kamper på rad som begge tippet i motstandernes favør i siste periode, var det en revansjelysten gjeng som skulle prøve seg mot Bønes i Bøneshallen. Etter flere forfall i siste liten var det bare fem spillere som stilte til start: Signe, Hilde, Maria, Tonje og Silje. Alle så ut til å ha kommet seg etter ”basket-natten” i Nordvik fra fredag-lørdag (referat kommer seinere), der det var aktivitet frem til fire om natten. Les hvordan det gikk i Jons referat HER.
0 Comments

U15-GUTTENE MED STERK SEIER OVER ULRIKEN UNG!

Ulriken stod med bare èn seier (wo mot Askøy i første kamp) før Ephrem og de andre på laget skulle møte dem lørdag kl 09.15 i Landåshallen. Men deres to andre kamper har resultert i knepne tap mot topplag som Os og Gimle 2, så vi visste at det kom til å bli en tøff kamp for våre gutter. Guttene har ikke hatt trener nå i høst og flere har prioritert fotball, men vi har likevel klart å unngå tap så langt og ønsket å videreføre denne fine statistikken i dagens kamp mot Ulriken. Det var en klar fordel for oss at U18-trener Joakim hadde sagt seg villig til å lede laget i denne kampen. Han er rutinert og god å ha når det begynner å koke litt. I tillegg var han jo trener for laget for halvannet år siden og kjenner guttene godt. Les referat i guttenes blog HER.
0 Comments

U15-GUTTENE MED KLAR SEIER OVER BRATTHOLMEN

Ut i fra det som er prestert så langt i årets serie skulle vi ha et klart bedre lag enn Brattholmen i gutter U15. Men det er ikke bare for Espen (bildet) og de andre guttene å møte opp og hente poengene. Det skal spilles først og det må legges litt energi i det. Det var kanskje noe av det vi lærte i Bjarghallen lørdag 1.november.
Les referat fra kampen HER.
0 Comments

FØRSTE SEIER TIL 94-JENTENE!

Overskriften lyger litt – jenter fra Kirkevoll har lange tradisjoner for å vinne basketballkamper, men U15 jentelaget har ikke vunnet noen kamper ennå, selv om vi i år er nærmere motstanderne. I denne kampen var vi imidlertid garantert seier, i og med at Kirkevoll 1 spilte mot Kirkevoll 2 i U15-B serien. Halvparten av spillerne er ute med skader, eller av ymse andre grunner, så ved hjelp av U14 spillerne stilte vi følgende lag: Kirkevoll 1 – Oda, Lene, Malin Henningsen, Iren, Signe og Tonje. Kirkevoll 2 – Malene, Maren G., Vilde, Amalie (bildet), Siri L. og Hilde. Les mer om kampen i jentenes blog HER.
0 Comments

NY ELITESPILLER FRA KIRKEVOLL!

På jentesiden har som kjent Kirkevoll basket tidligere hatt et samarbeid med Gimle. I hovedtrekk gikk det ut på at de hjalp oss på trenersiden mot at vi "hjalp" dem med spillere når de var for gamle til å spille på våre lag. For tiden er det mange tidligere Kirkevollspillere som spiller på forskjellige lag i Gimle, men hittil har det bare vært Katrine Fjærestad som har fått slippe til på EK-laget (Elite Kvinner). Det tallet er nå doblett. Lørdag 1.november debuterte Ane Zakariassen i Kvinneligaen (som det nå heter) i Gimles bortekamp mot Norstrand. Og hun var ikke bare utpå; hun satte likegodt også sine første poeng (3) i denne øverste serien. Søndag var det så kamp mot Ullern, og selv om den var jevnere fikk hun også spilletid der. Kjenner vi Ane rett så har hun ikke tenkt å gi seg nå når hun først har fått smaken på dette nivået. Vi er overbevist om at hun med sin gode fysikk og herlige fighteregenskaper vil gjøre det godt også på dette øverste nivået. Vi gleder oss til fortsettelsen.
Gratulerer med vel overstått debut og lykke til videre. Vi glemmer ikke at du kommer fra vår klubb og er litt stolte, vi og!
PS: Bildet er ikke helt ferskt, men viser litt en innsatsvillig Ane i KBBK-drakt!
Arve
0 Comments

U14 KVINNER: KIRKEVOLL-HOP 2

Lørdag spilte U14 laget vårt kamp mot Hop2 i Bjarghallen. På Kirkevoll spilte Siri, Signe, Silje M., Maria, Hilde, Silje S. og Tonje. Sammen med Bønes, Ulset og Frøya er Hop 2 er et av lagene vi har hatt et håp om å slå i år. Etter tre perioder ledet Kirkevoll 22-19, men i fjerde periode snudde kampen totalt og Hop 2 vant 31-22. På Kirkevoll scoret Signe (bildet) 15, Hilde 2, Silje S. 2 og Siri 3 (inkl. et gratispoeng fra sekretariatet – eller var det virkelig en trepoenger? Happy). På Hop 2 scoret Marianne (nr. 12) og Sofie (nr. 13) alle poengene unntatt 4. led mer om kampen i jentenes blog HER.
0 Comments

U18-GUTTENE I NY JEVN KAMP MOT GIMLE

Lørdag 1.november spilte nykommer Fredrik (bildet) og resten av de eldste guttene våre (U18) kamp i Bjarghallen. Atter en gang var det et Gimlelag som stod på motsatt banehalvdel og denne gangen var det Gimle 1 (91-guttene). De startet serien for syv uker siden med å tape for Gimle 2 med fem poeng lørdag for så dagen etter å overkjøre Askøy med over hundre poeng. Etter at vi også tapte mot Gimle 2 med fem poeng sist lørdag regnet vi med en jevn kamp i dag. Og det ble det!
Les referat fra kampen HER.
0 Comments

BILDER FRA DAGENS KAMPER I BJARGHALLEN ER PUBLISERT

Bildene fra dagens kamper i Bjarghallen hvor alle våre 5 lag var i aksjon er nå publisert i respektive lags fotoalbum. Se i menyen under aktive lag og finn aktuelt lags fotoalbum der. Referater fra kampene kommer etterhvert.
0 Comments