GOD PÅSKE!


God påske ønskes til alle spilelre, trenere, foreldre og alle andre som måtte «stikke nesen inn» på disse sidene!
0 Comments

PETTER OG ESPEN TIL USA!

Er man interessert i basket og i tillegg spiller litt selv er USA stedet
å dra. Petter og Espen fra vårt U16-lag får muligheten til dette nå i påsken. Mandag morgen 29.mars klokken 10.05 lettet de fra Flesland sammen med de andre spillerne på Region Vest’s lag i U16 (både jenter og gutter). Turen går via København og Chicago før de ender i Austin, Texas kl.22.52 lokal tid mandag kveld. Det er 7 timers tidsforskjell (klokken skal tilbake) så det blir en lang reise på en lang dag.
I Austin bor de på Hilton hotell.Frokost er satt til 06:00-07:00 og første dag tirsdagen er intet unntak. Da skal man gjennom en del praktiske forberedelser og det hele avsluttes med en velkomstmiddag på hotellet.
Allerede onsdag kommer et av ukens høydepunkt for de fleste. Etter Green Power seminar (?) på  formiddagen drar gjengen så for å se NBA-kamp klokken 17.00. Frøyahallen og Gimlehallen er vel og bra, men dette kommer nok til å bli litt andre dimensjoner. Garantert en stor opplevelse. LES mer om guttenes USA-opphold HER.
0 Comments

4M-GUTTENE SÅ VIDT OVER SISTE HINDER!

Mandag 22.mars spilte 4M-laget sin siste kamp i årets serie. Så langt var vi ubeseiret og siste motstander på vei mot ”reint bord” var BSI B. De ligger likt med Gimle E og slåss om den andre og siste opprykksplassen. Kampen var utsatt og ble spilt i Fantofthallen klokken 17.00. Vi har spilt svært bra i det siste og spesielt skytingen har vært bra. Men i dag skulle det ikke gå så lett som vi kanskje trodde på forhånd. Les Arves referat fra kampen HER.
0 Comments

UBESEIRET I SERIEN - IGJEN!

Da Helge Reyes tok over disse guttene i fjor var en av målsettingene å gjenta bedriften fra fjorårets sesong med å gå ubeseiret gjennom serien. Årets sesong er nok tøffere og jevnere enn fjorårets, og derfor lå  det en god del energi i å legge listen såpass høyt. Mål bør være høye, konkrete, bevisste, tidsbestemte og synes hver dag. Dette var et slikt mål og det har vært spennende å jobbe mot det. For hver kamp vi har vunnet har det virket som om guttene har lagt enda mer i neste kamp for å ”holde skjema” og dette har nok reddet oss i flere kamper. Nå stod vi foran det siste og vanskeligste hinderet på veien mot målet da vi søndag 21.mars skulle møte Gimle 2 i deres egen lekegrind Gimlehallen. Det er de som har pustet oss hardest i nakken i år og ligger på en klar andreplass på tabellen. Vi var seriemestre allerede før kampen, men naturligvis lå det aldri så lite prestisje i dette oppgjøret. De har vært nær ved å slå oss i mange seriekamper, sågar ledet klart. Men vi har alltid hatt evnen til å avslutte sterkt, noe som ”alltid” har gjort at poengene har havnet hos oss. Kampen i dag skulle som vanlig bli jevn og spennende med en avslutning helt i tråd med våre gode tradisjoner. Les mer i Arves fyldige referat HER.
0 Comments

U18M MED FULL KONTROLL PÅ ULRIKEN!

Etter sist helgs storseier over Gimle var vi høyt oppe. Spørsmålet var om vi skulle ta bakken med et brak igjen eller fortsette på den fine bølgen vi surfer nå. 4M-kampen mot Fyllingen lørdag ga positive indikasjoner og det endelige svaret skulle vi få i kampen mot Ulriken i Landåshallen søndag 21.mars klokken 13.30. Det skulle fort vise seg at resultatet sist helg ikke var en tilfeldighet. Les mer detaljer i Arves oppsummering fra kampen HER.
0 Comments

JENTER U16 - KAMP MOT TYSVÆR

Søndag 21.mars var det klart for ”hjemmekamp” i Sandslihallen mot Tysvær. Tysvær er vinner av serien i år og hadde ni seire og to tap foran denne kampen. Da vi møtte de i første kamp i høst var Tysvær overlegne og vant 58-18. I andre kamp i Tysvær 12. desember var det langt jevnere og til tross for at vi bare stilte med fem spillere (Susanne knakk en finger under oppvarmingen) var kampen jevn lenge og vi tapte til slutt med 46-35. Og med to strake tap for Kirkevolljentene mot Frøya friskt i minne, samt litt dårlig treningsoppmøte i det siste, var det med bange anelser Susanne (med ball på bildet) og de andre jentene stilte til kamp denne gang. Les resten av kampreferatet HER.
0 Comments

4M: KIRKEVOLL-FYLLINGEN 110-77

Våre 4M-gutter har i noen uker vært klare for 3.divisjon neste år. Lørdag spilte de årets nest siste seriekamp. Motstander var Fyllingen og kampen gikk i Bjarghallen klokken 09.30. Vi fryktet en liten reaksjon etter kanonkampen for U18 mot Gimle sist søndag, men det skulle vise seg at det trengte vi ikke. Fyllingen ligger midt på tabellen (4.plass av 8 lag), mens vi topper og er fortsatt ubeseiret i divisjonen. De har flere meget gode spillere, men de er stort sett i ferd med å trappe ned, så basket blir ”kos” og treningsgrunnlaget er ikke all verden. Dette pleier å slå ut til vår fordel mot slutten av kampene. Slik gikk det også i dag. Les mer HER.
0 Comments

ESPEN MED BURSDAGSPRESANG TIL SEG SELV!

Sist helg fylte Espen 16 (søndag 14.mars). Samme helgen spilte han tre kamper. Først 4.divisjon lørdag mot U.Pihl. Der ble han delt toppscorer med 35 poeng og hadde 9 tre’ere. En annen ting som teller i disse kretser er at han leverte en skikkelig dunk. Det var jo siste mulighet å gjøre det som 15-åring så da var det like greit å få det gjort.
Søndag var det først U16-kamp mot Loddefjord. Seier og 41 poeng til Espen var sterkt. Så kom en verdig avslutning av bursdagen hans da han var sterkt delaktig i at U18-guttene kjørte over serieleder Gimle. Vi vant med 27 og Espen satte 25.
Konklusjon: Tre av tre seire, første dunk, første seier over Gimle i seriekamp og 101 poeng på Espen. Det må sies å være en fin helg og en god markering av 16-årsdagen.
Arve
0 Comments

TORKIL PÅ DOMMERKURS I TYSKLAND!

Torkil (Rødsand) blir ikke med U18-guttene våre som han og Joakim (Arroub) trener til NM. Han er nemlig opptatt på dommerkurs i Tyskland. Vi har fått lov å gjengi en artikkel som er skrevet av Jan Korshavn på basketballdommer.com. Artig lesning som viser at Torkil er kommet langt i sin dommerkarriere. Klikk på faksimilen for å se den originale artikkelen.


Du finner originaloppslaget på basketballdommer. no HER.

0 Comments

U18-GUTTENE MED KNALLKAMP MOT GIMLE!

Gimle har i mange år vært det beste laget i 92-serien (årets U18). Frøya har noen sterke 91-spillere slik at annet hvert år er det de som har stjålet showet. Vår 92-årgang er god, men vi har slitt med at vi er for få spillere (bare fem i 92). Vi har heller ingen 93-spillere, så vi må fylle på med 94-gutter. Men laget har utviklet seg godt og alltid hevdet seg blant de beste lagene i kretsen. Vi har flere ganger utfordret Gimleguttene i jevne kamper, men kun slått dem i cupsammenheng. Som oftest henger vi relativt godt med til slutten av kampen. Da blir belastningen på våre beste spillere for stor og vi må se Gimle gli i fra. Men flere har trent bra, og håpet om å slå dem i seriekamp har vi aldri mistet av syne. Når vi nå først gjorde det, gjorde vi det til gangs. Les hele referatet fra kampen HER.
0 Comments

IMPONERENDE DA U16-GUTTENE SLO LODDEFJORD!

Loddefjord har et jevnt og godt lag som har utfordret oss hver gang vi har møtt dem. De ligger ”bare” på fjerdeplass på tabellen, men det er fordi de har tapt alle kampene mot Christian (bildet) og resten av KBBK-guttene og de to Gimlelagene. Søndag 14.mars møtte vi dem for tredje og siste gang i serien i år. George er fortsatt ute med kneskade, Paal ble skadet i ryggen dagen før på fotballtrening (farlig idrett!) og Christian hadde en meget vond hånd etter nye halsbrekkende stunts på ski, også dagen før. Men alle minus George stilte til kamp. Arve var der og du finner referatet hans fra kampen HER.
0 Comments

U15K: KIRKEVOLL-HOP

Lørdag 13.mars var det klart for sesonges tredje kamp mot Hop i U15K, denne gang i Olsvikhallen. De to foregående kampene har vært jevne; den først vant Hop 55-51, den andre vant Silje (bildet) og resten av Kirkevolljentene 50-45. Hoplaget tilsvarer Hop 2 fra fjorårets serie, som vi tapte mot to ganger da. Det er egentlig et U14 lag som leder U14-serien suverent, og som altså også deltar i U15. Les mer om kampen og se flere bilder HER.
0 Comments

ENKELT MOT U. PIHL FOR 4M

4.divisjonslaget vårt leder serien og er så langt ubeseiret. Lørdag 12. mars møtte vi U.Pihl i Landåshallen. De ligger sist på tabellen uten seire og skulle i hvert fall ikke få ødelegge vår fine statistikk. Sist vi møtte dem var 13.desember i Haukelandshallen. Da vant vi komfortabelt 98-63. Nå ønsket vi å vise at den dårlige innsatsen i onsdagens U18-kamp mot Frøya var et enkelttilfelle. Seier ville det bli, men vi ønsket også å spille litt god basket. Sjekk ut refratet for å finne ut om vi klarte det.


0 Comments

U18-GUTTENE TAPTE KNEPENT FOR FRØYA

Onsdag 10.mars spilte U18-guttene en utsatt kamp mot Frøya i Frøyahallen. Frøya ligger på fjerdeplass i serien (a-poeng med Ulriken på tredje etter kampen mot oss) og vi har hatt et godt tak på dem de siste årene. I desember slo vi dem 80-59 i Sandslihallen og kanskje var det ”historien” som gjorde at guttene virket å ta litt vel lett på oppgaven. HVordan det gikk kan du finne ut ved å lese Arves referat fra kampen HER.
0 Comments

STORFIN GAVE FRA FANA SPAREBANK!

Vi er blant de heldige som er blitt tilgdesett med midler fra Fana Sparebank sin store gaveutdeling nå i vinter og forleden fikk vi hele 20.000 kroner inn på konto. Det er vi selvsagt veldig glad for og pengene kommer veldig godt med i en periode der antall medlemmer øker og aktivitetsnivået og utgifter følger etter. Vi sender noen varme tanker til de som har valgt oss ut som heldig gavemottaker. Også i fjor fikk vi en pengesum fra Fanabanken så de er med på listen over våre trofaste støttespillere!
Du kan lese mer om Fana Sparebank sin gaveutdeling HER.
0 Comments

BASKET-NIGHT I BØNESHALLEN PÅ LØRDAG!

Bønes basketklubb arrangerer basketnight i Bøneshallen førstkommende lørdag (13. mars). Åpent for alle ungdomsskoleelever. Se invitasjonen HER.
0 Comments

NYTT STYRE ER PUBLISERT

KBBK sitt nye styre (valgt på årsmøtet) er oppdatert punder «Styre og stell». Protokollen fra årsmøtet er også lagt ut samme sted (se under årsmøtedokumenter i menyen).
0 Comments

JOAKIM COACH HAR FÅTT EN LITEN JENTE!

Joakim Arroub - som trener de eldste guttene våre har fått en liten jente. Nadine ble født 1. mars, var 49cm lang og veide 3310 gram da hun kom til verden. Vi gratulerer med familieforøkelsen!!
0 Comments