KURS: TRENER DU LAG? VIL DU BEGYNNE Å DØMME?

I år arrangerer NBBF Region Vest kurs i alle de tre sonene; Sør, Midt og Nord. Se www.basket.no/vest for informasjon om sonene og dato for kurs. Påmelding til kursene vil foregå gjennom www.idrettskurs.no, med brukernavn og passord fra Personlig Profil. De som ikke vet brukernavnet og passordet sitt kan ta kontakt med klubben sin (altså webmaster for KBBK sin del) eller ringe support på 815 68 815. Nå ligger alle kursene i august ute på www.idrettskurs.no og det er mulig å melde seg på fra dags dato. Aktivitetsleder er første del av Trener 1-kurset og krever ingen forkunnskaper. Det passer bra for voksne og unge som skal trene yngre lag, med mye fokus på barns utvikling, basketleker og -øvelser, samt øktplaner. Aspirantdommerkurset er for deg som ønsker å dømme kamper, og består av både teori og praksis. Etter kurset blir du fulgt opp av observatører som gir deg tilbakemelding på dine første kamper.
Om det er noen spørsmål, ta kontakt med kontoret på 55 59 58 40/41 eller send en mail til vest@adm.basket.no.  Vennlig hilsen INGEBORG BORGEN TAKLE Hordaland Basketballkrets
0 Comments

VERTSFAMILIER SØKES!

Hei Basketforeldre!
Skoleåret 2008/2009 hadde vi gleden av å ha en ungarsk gutt på 17 år, Nikolasz, boende hos oss. Han var på utveksling med Youth for Understanding. Nikolazs var første ungdom i historien som kom på utveksling fra Ungarn til Norge. Mange ungdommer velger idag å reise på utveksling, og mange kommer også til Norge. Det som var unikt med Nikolazs sitt utvekslingsopphold var måten han ble inkludert på gjennom året i Norge, på skolen, men ikke minst i Kirkevoll Basketball klubb. Ofte hører vi om utlendinger som ikke finner seg til rette, og ikke blir inkludert i det norske samfunnet, dette var den rake motsetningen- og det er mye takket guttene i Kirkevoll Basketballklubb.
 
Som utvekslingsstudent skal man søke skoleplass på ordinær måte, som norske elever. Vår utvekslingsstudent fikk plass på Stend videregående skole, idrettslinjen, og de gav han mulighet til å få drive mye med hans største hobby, basketball. Hans drøm er å spille i NBA i USA, og han følger ivrig med på kamper via internett på nattestid! Nikolazs hadde ikke tidligere spilt basketball sammen med et lag, og det varmet oss som vertsforeldre hvordan Kirkevoll Basketball klubb tok i mot Nikolasz på. Hele støtteapparatet, en gruppe engasjerte foreldre, spillerne og treneren tok i mot han med åpne armer, inkluderte han i vennekretsen og gav han mulighet til å få være med på et lag, noe han ikke hadde i Ungarn. Turneringen sammen med laget i Århus, cupene i Bergen og NM i Oslo er minner han tar med seg for livet. Også avskjedsfesten før Nikolazs skulle reise hjem viste tydelig hvilket godt samhold laget har. Som avskjedsgave var guttene enig om at det var Nikolasz som skulle få den store pokalen fra turneringen i Århus, og han var strålende fornøyd. Dette kommer Nikolazs garantert aldri til å glemme!! Den gavmildheten og sjenerøsiteten dere på laget har vist ønsker vi å takke dere alle for!
 
For skoleåret 2009/2010 er det fremdeles elever som enda ikke har fått familie. Er det noen som synes det virker spennende å ha en utvekslingsstudent i hus, er det bare å melde seg. Det er til og med en gutt fra Kina, som har spilt basket i 12 år som gjerne vil bo i området, og fortsette med basketballspilling. Vi kan absolutt anbefale det!
 
Dersom noen synes et skoleår er lang tid så er det også mulighet å prøve seg som ankomstfamilie. Da forplikter man seg kun til å ha eleven boende hos seg til senest 12. oktober. Dersom dere har lyst å prøve så vær rask, elevene kommer allerede i midten av august.
 
Shengzhe fra Kina - en dansende basketballspiller
Shengzhe er en aktiv gutt, han både spiller basketball, fotball, svømmer og hopper tau. Basketball har han trent i 12 år, og fortsetter gjerne med det i Norge! På skolen er yndlingsfaget hans matte, men når han blir voksen kunne han tenke seg å bli reporter - han liker å skrive og å ta bilder. Shengzhe er enebarn og beskriver seg selv som ganske umoden. Han ønsker å komme til Norge som utvekslingselev for å utvide horisonten sin og bli mer selvstendig.
 
  • YFU er en ikke-kommersiell utvekslingsorganisasjon, uten religiøs eller partipolitisk tilknytning, og er medlem av LNU (Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner)
  • YFU arbeider for fred ved å bygge broer mellom mennesker og kulturer. Formålet er å øke toleransen og redusere avstanden mellom mennesker i en stadig mer omskiftelig verden.
  • Samarbeider med 60 nasjonale YFU-organisasjoner verden over.
  • I år kommer 44 elever til Norge. 10 av disse er fremdeles uten vertsfamilie. 102 norske elever reiser ut.
  • Støtteapparat 24t for både elev og vertsfamilie
  • For mer info om det å være vertsfamilie, kontakt organisasjonssekretær Ragnhild Stige, ragnhild@yfu.no / 22698180, eller se nettsiden www.yfu.no
 
Beste hilsen Nikolazs sine vertsforeldre, Ivar og Christine Tlf 92635245
0 Comments